Antena 3 CNN Actualitate Preotul din Suceava este urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul bebeluşului care a murit după botez

Preotul din Suceava este urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul bebeluşului care a murit după botez

Procuratura din Suceava a confirmat, miercuri, că preotul care a oficiat botezul în urma căruia un copil a murit are în prezent calitatea de suspect, în dosarul deschis de anchetatori pentru ucidere din culpă.

Preotul din Suceava este urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul bebeluşului care a murit după botez
Sursa foto: Arhivă
de Adrian Iclozan    |    03 Feb 2021   •   15:25

Procurorul Anca Panciuc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a spus că cercetarea penală, deschisă iniţial in rem (cu privire la faptă) se efectuează acum faţă de o persoană.

"Se efectueazcă cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută şi pedepsită de art. 192 alineatul 1, Cod Penal", a precizat Panciuc.

Ea a mai adăugat că autopsia copilului a fost efectuată miercuri dimineaţa iar concluziile au fost depuse la dosar.

Ce sancţiuni au fost dispuse, până în prezent, la adresa preotului care a oficiat botezul

Preotul din Suceava care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș de doar șase săptămâni și-a pierdut viața, nu mai poate sluji, cel puțin până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz. Acesta a fost suspendat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, este cel care a făcut anunțul cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava.

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, într-o intervenție la Medika TV.

Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul. În paralel, și organele judiciare locale din Suceava fac verificări în acest caz, într-un dosar privind comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Bebeluşul de şase săptămâni a murit la doar o zi după botez. Părinţii îl acuză pe preot

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez şi ar fi înghiţit multă apă, a murit luni dimineaţă.

Micuţul a fost internat la Terapie intensivă toată noaptea, a fost ventilat mecanic, însă luni dimineaţă, în jurul orei 6, a fost constatat decesul, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Copilul s-a născut prematur şi era extrem de fragil.

Părinţii acuză faptul că preotul că nu ar fi ţinut cont că micuţul plângea în momentul botezului şi l-a băgat de trei ori în apă. Medicii au spus, la rândul lor, că bebeluşul ar fi înghiţit multă apă.

×
Subiecte în articol: Suceava bebelus mort
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close