Antena 3 CNN Actualitate Ce măsuri s-au luat împotriva preotului anchetat în cazul bebelușului mort după botezul de la Suceava

Ce măsuri s-au luat împotriva preotului anchetat în cazul bebelușului mort după botezul de la Suceava

Preotul din Suceava care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș de doar șase săptămâni și-a pierdut viața, nu mai poate sluji, cel puțin până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz. Acesta a fost suspendat din funcție.

Ce măsuri s-au luat împotriva preotului anchetat în cazul bebelușului mort după botezul de la Suceava
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    02 Feb 2021   •   12:00

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, este cel care a făcut anunțul cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava.

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, într-o intervenție la Medika TV.

În momentul de față, Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul. În paralel, și organele judiciare locale din Suceava fac verificări în acest caz, într-un dosar in rem ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava a murit la doar o zi după botez

Bebeluşul de şase săptămâni din Suceava care a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez şi ar fi înghiţit multă apă, a murit luni dimineaţă.

Micuţul a fost internat la Terapie intensivă toată noaptea, a fost ventilat mecanic, însă luni dimineaţă, în jurul orei 6, a fost constatat decesul, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Copilul s-a născut prematur şi era extrem de fragil. Medicii au făcut tot posibilul să îl ţină în viaţă, după ce ar fi înghiţit multă apă. Din păcate, micuţul nu a supravieţuit. Avea doar o lună şi jumătate. 

Părinţii acuză preotul

Părinţii acuză preotul că nu ar fi ţinut cont că micuţul plângea în acele momente şi l-a băgat de trei ori în apă. Medicii spun că bebeluşul ar fi înghiţit multă apă. 

Reprezentanţii Bisercii Ortodoxe Române spun că tehnica botezului nu ar trebui să pună în pericol viaţa bebeluşilor, dacă preotul respectă întocmai tehnica botezului. 

"Este, fără îndoială, un caz tragic, un caz care va trebui să fie anchetat. Să nu ne imaginăm că un copil poate fi introdus în apă fără acoperirea nărilor, a gurii şi a urechilor. 

 

×
Subiecte în articol: botez
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close