Antena 3 CNN Actualitate Cadoul emoționant primit de Florin Piersic, în direct la Antena 3, de la președintele Israelului

Cadoul emoționant primit de Florin Piersic, în direct la Antena 3, de la președintele Israelului

David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti, a citit în exclusivitate la "Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, o scrisoare din partea preşedintelui Israelului adresată actorului Florin Piersic cu ocazia zilei sale de naştere.

Cadoul emoționant primit de Florin Piersic, în direct la Antena 3, de la președintele Israelului
Sursa foto: captura Antena 3
de Claudia Popovici    |    27 Ian 2021   •   23:45

David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti, a povestit că ideea acestei scrisori a fost inspirată din emisiunea prezentată de Mihai Gădea anul trecut unde l-a avut invitat pe actorul Florin Piersic.

"Am fost aşa de emoţionat auzindu-l pe Florin vorbind aşa de frumos despre Israel, despre Ierusalim. Faptul că şi-a luat toate soţiile lui la Ierusalim... Când l-am auzit interpretându-l pe Tevie lăptarul, am lacrimi pe ochi. Şi era un poem pe care el l-a citit. În aceast poem, care se cheamă de "De ziua ta”, de Ion Pribeagu, este un fragment în care spune:

Și nimenea din toată lumea

Nici din Paris sau Botoșani

Nu mi-au trimis o telegramă

Cu trei cuvinte ”La mulți ani”!

Şi eu am zis, Florin merită o telegramă cu mai mult de trei cuvinte. Eram în Tel Aviv, în Israel. Şi pentru că am lucrat cu preşedintele Israelului, i-am povestit de Florin Piersic, despre familia lui, despre cât de mult iubeşte el poporul evreu. Şi atunci i-am zis, am o rugăminte - "Puteţi să îi scrieţi câteva cuvinte?" Şi el (n.r preşedintele Israelului) a zis - câteva cuvinte.. o să îi scriu şi mai mult - ”, a povestit ambasadorul David Saranga.

David Saranga a mai precizat că a păstrat scrisoarea din data de 6 martie 2020, pentru că atunci a debutat pandemia şi nu a mai avut cum să i-o îmnâneze personal lui Florin Piersic.

Reacţia actorului după mesajul venit din partea preşedintelui Iraelului

"Sunt atât de emoţionat de scrisoarea pe care a citit-o excelenţa sa, domnul ambasador al Israelului. Vă îmbraţişez domnule ambasador pentru frumoasele cuvinte pe care mi le-aţi adus.

Niciodată în viaţa mea nu am putut să cred că într-o zi, o să primesc o scrisoare atât de frumoasă din partea dumneavoastră. Vă îmbrăţişez încă o dată, româneşte aşa cum ştiu eu să vă îmbrăţişez şi cum ştim noi toţi românii să vă îmbrăţişăm pentru cuvintele frumoase pe care ni le-aţi spus, mi le-aţi spus. Eu socotesc că nu mie neapărat mi le-aţi spus, că le-aţi spus tuturor celor care trăiesc în România şi tuturor românilor care trăiesc în Israel, de care mă simt foarte legat. Vă mulţumesc!"

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: David Saranga Florin Piersic
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close