Antena 3 CNN Actualitate Președintele Klaus Iohannis, primit cu salve de tun la Palatul Prezidențial din Ankara

Președintele Klaus Iohannis, primit cu salve de tun la Palatul Prezidențial din Ankara

Președintele Klaus Iohannis, primit cu salve de tun la Palatul Prezidențial din Ankara
Sursa foto: Foto: presidency.ro
23 Mar 2016   •   17:37

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Palatul Prezidențial din Ankara, cu 21 de salve de tun, fiind organizată o ceremonie militară la care au participat 132 de soldați, scrie Agerpres.

Vizita președintelui Klaus Iohannis, la Biserica 'Sfanta Mucenița Paraschevi', o ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu și lăcas de cult al comunitătii române ortodoxe din IstanbuI

În cadrul ceremoniei s-au intonat imnurile naționale ale celor două țări, iar șeful statului român a salutat garda de onoare. Un element de culoare al evenimentului l-a constituit un grup de soldați turci costumați în uniforme militare istorice reprezentând cele 16 regiuni ale acestui stat.

În prima parte a zilei, președintele Iohannis a mers la Biserica ''Sfânta Mucenița Paraschevi'' din Istanbul, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu și lăcaș de cult al comunității românești din acest oraș. De asemenea, Iohannis a vizitat, la Istanbul, Moscheea Albastră și Muzeul Sfânta Sofia.

După-amiază, șeful statului s-a deplasat la Ankara, unde a depus o coroană de flori la Mausoleul Ataturk și a semnat în cartea de onoare. Tot la Ankara, Iohannis a depus o jerbă de flori și la locul atentatului terorist din 13 martie.

Președintele Klaus Iohannis efectuează până joi o vizită oficială în Turcia.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close