Antena 3 CNN Actualitate Prețul grâului a explodat. Urmează scumpiri uriașe la pâine: ”Vom mai vedea majorări cu două cifre”

Prețul grâului a explodat. Urmează scumpiri uriașe la pâine: ”Vom mai vedea majorări cu două cifre”

Preţul grâului a explodat pe bursele internaţionale. Urmează scumpiri uriaşe ale produselor de panificaţie în România. Preţul pâinii a crescut deja cu 25% de la începutul anului.

Prețul grâului a explodat. Urmează scumpiri uriașe la pâine: ”Vom mai vedea majorări cu două cifre”
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    03 Noi 2021   •   16:48

”Nu știm ce urmeaază. Cred că lucrurile nu se opresc aici și, spre deosebire de alți ani, avem și alte influențe care se vor vedea în costurile lucrărilor agricole și, implicit, și în costul grâului, după care și în făină și pâine. Spre exemplu, îngrășămintele, vor avea costuri de trei ori mai mari decât ce a fost în cultura anului trecut. Asta înseamnă că în prețul grâului ele se vor vedea.

Costul arăturii va fi mai mare, deci toate aceste costuri se vor vedea în prețul grâului și cred că prețul grâului, după părerea mea, poate greșesc și sper să greșesc, va atinge o cotă istorică de peste 300 de euro tona. Asta înseamnă coroborat cu costurile pe care le avem noi majorate de la energie, gaze, combustibil, salarii și materia primă, toate acestea se vor vedea în continuare în prețul produselor.

Dacă lucrurile nu se opresc aici și și aceste costuri cu gazele, de exemplu, prețul de opt ori, prețul pe care l-am avut până acum, energia de trei ori, materia primă are peste 50% o creștere de costuri, probabil că vom mai vedea majorări cu două cifre în continuare”, a declarat la Antena 3 Aurel Popescu, preşedintele ROMPAN.

Pâinea şi produsele de panificaţie se scumpesc. Preţul grâului, la cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani

Preţul grâului a înregistrat cel mai ridicat nivel din anul 2012. Scumpirile vin pe fondul creşterii cererii în creştere din partea comercianţilor şi pentru că seceta şi scumpirea îngrăşămintelor riscă să afecteze recoltele.

×
Subiecte în articol: grau pâine scumpiri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close