Antena 3 CNN Actualitate Pricopie: Avem una din cele mai mare rate de abandon şcolar şi guvernăm ca şi cum am sta 20 de ani la minister

Pricopie: Avem una din cele mai mare rate de abandon şcolar şi guvernăm ca şi cum am sta 20 de ani la minister

Pricopie: Avem una din cele mai mare rate de abandon şcolar şi guvernăm ca şi cum am sta 20 de ani la minister
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    18 Feb 2014   •   12:33

România are o rată mare o abandonului şcolar, astfel că suntem mult sub standardele la nivel european şi guvernăm în fiecare zi ca şi cum am sta 20 de ani la minister, a atras atenţia ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la Antena 3.

 
"Avem una din cele mai mare rate de părăsire a şcolii înainte de încheierea învăţământului obligatoriu de 10 clase, respectiv de 18%, şi lucrăm la această strategie. Acel 18% aplicat la 200.000 de copii dintr-un an şcolar înseamnă zeci de mii de tineri care pleacă din şcoală fără o şansă în societate.
 
Targetul pentru anul 2020 la nivel european e să se ajungă în situaţia ca 40% de elevii dintr-un an să aibă studii superioare, în timp ce noi în momentul de faţă avem 18%. Şi nu vom putea atinge această rată", a spus ministrul Remus Pricopie, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Şeful de Educaţie s-a arătat nemulţumit de sistem şi a precizat că legea pe care noi o avem azi a fost adoptată "peste noapte fără nicio un fel de consultări cu profesorii".
 
"Cuvântul-cheie în educaţie e stabilitatea. Noi nu putem să facem schimbările necesare peste noapte. (...) Guvernăm în fiecare zi ca şi cum am sta 20 de ani la minister", a adăugat ministrul, explicând că nu se referă la actualul guvern, ci generalizează.

×
Subiecte în articol: Remus Pricopie Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close