Antena 3 CNN Actualitate Prima declarație a românului care a supraviețuit infernului din Halkidiki

Prima declarație a românului care a supraviețuit infernului din Halkidiki

Prima declarație a românului care a supraviețuit infernului din Halkidiki
12 Iul 2019   •   22:21

Românul aflat în vacanţă cu familia în Halkidiki, care și-a pierdut soția și copilul în vârstă de 8 ani, dar care a căzut la rândul său victima furtunii de miercuri noaptea, a povestit reporterului Antena 3 Oana Iancu coșmarul prin care a trecut.

Citește și: Furtuna din Halkidiki. Ce se întâmplă cu românul internat în spital

Citește și: Imagini de ultimă oră din Halkidiki. Cum arată locul în care și-au pierdut viața românca și fiul ei de 8 ani

"Am stat de vorbă cu dânsul, mi-a mulțumit, a refuzat să stea de vorbă cu presa. În această seară a dat declarații șocante autorităților de aici. Cred că este sedat în aceste momente, pentru că altfel nu cred că ar fi putut supraviețui.

Nu-și amintește foarte mare lucru. A căzut acoperișul, sub greutatea celor trei copaci și peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit țipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el și de soție. A văzut-o pe soție sub acoperiș, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute. A mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor.

Împreună cu ei erau nașii lor, iar nașul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiș. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, și preț de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghițit foarte multă apă", a spus Oana Iancu.

Bărbatul povestește că apoi fiul său a fost transportat de o ambulanță la spital. A încercat să o salveze și pe soția, care era cu capul în jos sub dărâmături. A putut doar să pună mâna pe ea și atât - autoritățile nu i-au mai permis să se apropie. Femeia era în viață la sosirea medicilor.

"Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul lui. A stat câteva ore la terasă până când o ambulanță l-a luat și pe el. A crezut că fiul său este în viață, dar nu s-a întâmplat așa, din nefericire", a mai spus Oana Iancu.

×
Subiecte în articol: Exces de putere
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Valul de căldură se intensifică. Aproape toată țara, sub alertă meteo de caniculă
x close