Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție Petromidia, după explozia de la rafinărie

Prima reacție Petromidia, după explozia de la rafinărie

KMG International, compania care deţine Rafinăria Petromidia din Năvodari, a transmis o comunicare prin care confirmă că, în cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate şi se acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

Prima reacție Petromidia, după explozia de la rafinărie
de Mia Lungu    |    02 Iul 2021   •   14:26

“În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă.”, se arată în comunicatul semnat de echipa de comunicare a Grupului KMG International.

“În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului. Mulţumim autorităţilor pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au reacţionat la acest incident”, a mai precizat KMG International.

Petromidia aniversa 42 de ani de când a fost pusă în funcțiune prima instalație, cu 3 zile înainte de explozie

Pe 29 iunie 1979, rafinăria a fost alimentată cu primul baril de petrol și a fost pusă în funcțiune prima instalație, Unitatea de Distilare Atmosferică şi în Vid.

Lucrările la combinat au durat 13 ani si aproximativ 6.000 de oameni au lucrat pentru ridicarea acestei rafinarii. 

Din suprafața totală de 480 de hectare pe care o ocupă Petromidia, 37 de hectare au fost recuperate din mare. 

Explozie puternică, urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia Năvodari. Raed Arafat: Patru răniți și o persoană dispărută

O explozie a avut loc, vineri, în jurul orei 12:00, la niște rezervoare de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Planul roșu de intervenție a fost activat. 

Până la acest moment, sunt raportate 4 victime, dintre care una în stare gravă. Iar o persoană este declarată dispărută, potrivit declarației făcute de șeful DSU, Raed Arafat.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Petromidia explozia rafinarie Navodari
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close