Antena 3 CNN Actualitate Primă de sute de lei pentru românce, de 8 Martie, din partea angajatorilor. Orașul cu cele mai multe beneficiare

Primă de sute de lei pentru românce, de 8 Martie, din partea angajatorilor. Orașul cu cele mai multe beneficiare

Doamnele din România ar putea primi sute de lei, primă din partea angajatorilor, cu ocazia zilei de 8 Martie.

Primă de sute de lei pentru românce, de 8 Martie, din partea angajatorilor. Orașul cu cele mai multe beneficiare
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    26 Feb 2024   •   18:00

Unele companii din România își arată aprecierea față de angajate de Ziua Internațională a Femeii prin oferirea de tichete-cadou electronice, cu sume ce pot ajunge până la 300 de lei, potrivit unei analize de specialitate.

Conform analizei, anul acesta, angajatele vor beneficia de tichete-cadou electronice, iar suma alocată poate atinge 300 de lei.

Distribuția geografică indică faptul că cele mai multe beneficiare sunt din București și Ilfov (22%), urmate de Argeș (7%), Bacău (6%) și Bihor (5%). Potrivit Up România, sumele încărcate pe cardurile-cadou pentru Ziua Femeii sunt cheltuite în mai puțin de o lună de la primire, iar destinatarele preferă să-și răsfețe în saloanele de înfrumusețare, să-și actualizeze garderoba sau să achiziționeze articole pentru copii.

Conform datelor oferite de aceeași sursă, anul trecut, numărul companiilor care au ales să ofere acest beneficiu extra-salarial a crescut cu 58% față de 2022, iar numărul beneficiarelor a înregistrat o creștere de 37% în comparație cu anul precedent. Industrii precum cea textilă, comerțul și serviciile au fost lideri în acordarea tichetelor cadou de 8 Martie, iar numărul IMM-urilor care au adoptat acest avantaj a crescut cu 72% în 2023 față de 2022.

De asemenea, 20% dintre companiile care au oferit tichete cadou de Ziua Femeii în 2023 au fost firme mici și mijlocii. Aceste tichete electronice pot fi acordate din bugetul cheltuielilor sociale și sunt deductibile fiscal în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: prima bani 8 martie
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close