Antena 3 CNN Actualitate Primarul din România care va monta 200 de camere video în oraș

Primarul din România care va monta 200 de camere video în oraș

Mihai Chirica, primarul din Iaşi, a anunţat pe pagina sa de Facebook că peste 200 de camere video vor fi montate pe străzile din oraș. Acestea vor fi montate în 83 de intersecții, iar alte 16 camere la intrările și la ieșirile din oraș.

Primarul din România care va monta 200 de camere video în oraș
Sursa foto: Mihai Chirica/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    31 Oct 2020   •   23:50

Pe străzile din municipiul Iași vor fi montate 200 de camere video în 83 de intersecții și 16 camere la intrările și la ieșirile din oraș.

Echipamentele sunt performante și pot identifica numărul de înmatriculare, fața șoferului și detalii despre autoturism.

Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, într-o postare pe Facebook. 

„Siguranța noastră este importantă, motiv pentru care vom mai monta 200 de camere video în 83 de intersecții și 16 camere pe intrările/ ieșirile din municipiul Iași. Sistemele sunt de mare acuratețe a imaginii video putând identifica detalii cum ar fi: numărul de înmatriculare, fața conducătorului auto, detalii despre autoturism și chiar atunci când se arunca gunoaie din mașină.

La acestea mai adăugăm încă 250 de puncte de supraveghere video aparținând Salubris pentru a monitoriza modul de colectare a deșeurilor, actele de vandalism sau orice altă necesitate. În total în Iași ajungem la peste 1.000 de puncte de supraveghere cu una sau mai multe camere, fără a lua în calcul cele din dotarea unităților de învățământ”, a anunțat edilul din Iași pe pagina sa de Facebook.

Citiţi şi: Mihai Chirica, primarul din Iaşi, a fost depistat pozitiv cu COVID-19
 

×
Subiecte în articol: primar Iași camere video Mihai Chirica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close