Antena 3 CNN Actualitate Primăria Generală vrea să mute câinii comunitari la un adăpost din Prahova (VIDEO)

Primăria Generală vrea să mute câinii comunitari la un adăpost din Prahova (VIDEO)

Primăria Generală vrea să mute câinii comunitari la un adăpost din Prahova (VIDEO)
Sursa foto: caine
27 Mar 2010   •   21:31

Câinii comunitari din Capitală sunt din ce în ce mai graşi şi mai mulţi. Acum, primăria vrea să-i mute la aer curat, în judeţul Prahova. Şase mii de patrupede ar urma să fie duse pe un teren de 7 hectare, primit de la actriţa Monica Davidescu. Doar că problema maidanezilor nu va fi nici pe departe rezolvată.

Aer curat, multă verdeaţă şi suficient spaţiu pentru fiecare câine care va avea norocul să primescă buletin de Prahova. Sunt viitoarele condiţii de care s-ar putea bucura maidanezii de capitală pe un teren din apropierea comunei Şotriile. Aici vrea Oprescu să construiască o adevărată rezervaţie.

Actele sunt aproape gata, mai greu va fi cu transportul animalelor. La viitorul adăpost se poate ajunge numai cu maşina de teren sau pe jos.

Actriţa Monica Davidescu vrea ca, în contul terenului împrumutat primăriei, fiecare animal să aibă 10 metri pătraţi. Gardurile să fie înalte şi să-i protejeze pe câini de intruşi iar mâncarea să fie din belşug. Locuitorii din comuna prahoveană nu s-ar fi gândit nici într-o mie de ani că apropierea satului lor va fi construit un adăpost pentru câinii din Bucureşti.

Câinii vor fi aşezaţi pe categorii, câini mici, numai buni de luat acasă, câini bătrâni care pot numai să tânjească la un stâpân şi câini sterilizaţi. În acelaşi timp, proprietara terenului ar vrea ca tot acolo, lângă ceea ce s-ar putea numi rezervaţia câinilor comunitari, să înfiiţeze şi un centru de sterilizare.

Adăpostul din apropiere de Câmpina va rezolva doar parţial problema. În Bucureşti sunt peste trei sute de mii de câini comunitari.



Observator




×
Subiecte în articol: caini maidanezi primarie prahova
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close