Antena 3 CNN Actualitate Primăria Sectorului 4, sprijin financiar pentru refacerea şcolii mistuite de flăcări în judeţul Vaslui

Primăria Sectorului 4, sprijin financiar pentru refacerea şcolii mistuite de flăcări în judeţul Vaslui

Tragedina din comuna vasluiană Poieneşti i-a sensibilizat pe aleşii locali din Sectorul 4 al Capitalei şi i-a determinat să treacă la acţiune.

Primăria Sectorului 4, sprijin financiar pentru refacerea şcolii mistuite de flăcări în judeţul Vaslui
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   21:35

Astfel, Consiliul Local al Sectorului 4 a decis, vineri, să acorde un sprijin financiar în sumă de până la 200.000 de lei, precum și suport logistic pentru realizarea de construcții modulare, în vederea reconstrucției clădirii școlii din localitatea vasluiană Poienești, distrusă într-un incendiu violent, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată la propunerea primarului Daniel Băluță, potrivit căruia toți copiii din România au dreptul de a merge la școală și la grădiniță în clădiri care să le asigure integritatea fizică.

"Comunitatea noastră este solidară cu cetățenii și cu autoritățile locale din localitatea Poienești, județul Vaslui și va contribui semnificativ la reconstrucția școlii distruse în incendiul produs în această dimineață.

Este imperios necesar să trasmitem unitate în fața dezastrului și să refacem în regim de urgență clădirea unității de învățământ.

Așa cum investițiile în infrastructura școlară din Sectorul 4 sunt o prioritate  - lucru demonstrat de faptul că în ultimii ani au fost investiți aproximativ 250 de milioane de lei pentru punere în siguranță a școlilor și a grădinițelor - și la Poienești vom sprijini autoritățile locale, astfel încât niciun copil să nu mai fie în pericol, iar cursurile să poată fi reluate cât mai curând, în condiții de deplină siguranță", a declarat primarul Sectorului 4.

A luat foc o școală din Vaslui care nu avea autorizaţie de securitate la incendiu

Un incendiu a cuprins, vineri dimineață, școala generală din localitatea Poienești, județul Vaslui. Din primele informaţii, focul a pornit din camera centralei termice și s-a extins la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 800 mp.

Din fericire, nu au fost persoane surprinse în interiorul clădirii. Activitatea didactică nu începuse încă. Oamenii care au ieșit pe drum au văzut focul și au dat alarma.

La fața locului au intervenit patru mașini de stingere și un echipaj de prim ajutor, potrivit ISU Vaslui.

Surse ale Antena 3 spun că școala din comună Poieneşti era nou construită, însă nu avea autorizaţie privind securitatea la incendiu.

×
Subiecte în articol: Daniel Băluţă Poieneşti
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close