Antena 3 CNN Actualitate Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron, confirmate în România

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron, confirmate în România

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în România la persoane repatriate din Africa de Sud, a anunțat sâmbătă seara Ministerul Sănătății.

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron, confirmate în România
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2021   •   20:55

Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Reprezentanții ministerului precizează că se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare.

„Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, susține Ministerul Sănătăţii.

Românca din Africa de Sud confirmată cu COVID: ”Sunt în carantină, îmi este puțin teamă de Omicron”

Antena 3 vă prezintă un interviu exclusiv cu una dintre cele trei persoane confirmate cu coronavirus, dintre cei aduşi în ţară din Africa de Sud.

Noua tulpină a coronavirusului ar putea fi prezentă şi în România. Sunt suspiciuni de infectare cu Omicron în cazul a trei români, care au fost aduşi din Africa de Sud in ultimele zile. Toţi trei sunt pozitivi, însă nu se ştie cu ce tulpină sunt infectaţi.

Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru secvenţiere

Toți cei debarcați în aeroport au fost preluați de către autorități și duși la un cort mare, unde specialiști echipați în combinezoane i-au testat.

Daniela Boscor a călătorit la sfârşitul lunii noiembrie în Africa de Sud împreună cu fiul acesteia și a prins momentul închiderii traficului aerian, astfel că după demersurile efectuate de MAE, au venit cu avionul TAROM în care a venit şi echipa de rugby.

Ea a fost confirmată pozitiv COVID, fiul acesteia nu. La aeroport a fost prezent și Raed Arafat.

Femeia se află acum în carantină la domiciliu, în Codlea și este asimptomatică

×
Subiecte în articol: omicron România cazuri confirmate
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close