Antena 3 CNN Actualitate Primele rezultate în urma controlului la Spitalul Sf. Maria. Raportul Inspecţiei Sanitare indică o creştere a infecţiilor nosocomiale cu 50% faţă de anul trecut

Primele rezultate în urma controlului la Spitalul Sf. Maria. Raportul Inspecţiei Sanitare indică o creştere a infecţiilor nosocomiale cu 50% faţă de anul trecut

Primele rezultate în urma controlului la Spitalul Sf. Maria. Raportul Inspecţiei Sanitare indică o creştere a infecţiilor nosocomiale cu 50% faţă de anul trecut
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    25 Noi 2016   •   10:15

Inspecţia Sanitară de Stat a finalizat controlul la Spitalul Sf. Maria din Bucureşti, constatându-se, potrivit raportului întocmit, că nu sunt îndeplinite criteriile în cazul pacienţilor cu transplant.

„Conform punctului 2 din Anexa 2 a Ordinului 860/2013 privind acreditarea centrelor de transplant, pentru ca o unitate medicală să fie acreditată pentru transplantul de organe, infrastructura de transplant trebuie să aibă 'unitate specializată de laborator, acreditată pentru activitatea de transplant, cu personal care să asigure disponibilitatea laboratorului 24 ore din 24'. În cazul Spitalului Sf. Maria, inspectorii au constatat că, deşi în structura organizatorică a spitalului este un laborator de analize medicale, acesta nu există în realitate. Serviciile sunt externalizate către o firmă privată (Centrul Medical MED-AS) şi alte patru unităţi sanitare publice (Institutul de Hematologie, Spitalul Fundeni, Spitalul Matei Balş şi Centrul de Transfuzii Bucureşti)”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Infecţii nosocomiale cu 50% mai multe faţă de 2015 la „Sf. Maria”

 

La Spitalul Sf. Maria, comparativ cu anul trecut, numărul infecţiilor nosocomiale depistate şi raportate este cu 50% mai mare, potrivit Ministerului Sănătăţii.

"Cazuri de infectare cu Kelbsiella, Pseudomonas, Acinetobacter, Citrobacter şi Clostridium Difficile au fost înregistrate pe secţiile de chirurgie, anestezie şi terapie intensivă, ORL şi medicină internă. În cadrul unităţii nu este implementată Procedura de comunicare internă a infecţiilor nosocomiale, informările fiind doar verbale. În perioada 2015– 2016 nu au fost înregistrate focare de infecţie nosocomială", potrivit informării MS.

Ministrul Sănătății, acuzat că blochează de șapte luni transplantul de plămâni în România. Explicația lui Vlad Voiculescu

MS informează că, după ce Primăria Generală își va da acordul și va nominaliza un reprezentant al instituției în echipa care va merge la 'Sf Maria', Corpul de control al ministrului Sănătății va începe verificările, care vor viza, printre altele, achizițiile publice efectuate de spital.

„Comisia internațională de experți solicitată de Ministerul Sănătății va însoți echipa Corpului de control în datele de 8 și 9 decembrie”, precizează MS.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close