Antena 3 CNN Actualitate Primul termen al procesului "Turceni - Rovinari", desfăşurat fără Victor Ponta

Primul termen al procesului "Turceni - Rovinari", desfăşurat fără Victor Ponta

Primul termen al procesului "Turceni - Rovinari", desfăşurat fără Victor Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Sep 2015   •   13:40

Premierul Victor Ponta nu s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție la primul termen al dosarului "Turceni - Rovinari", în care a fost trimis în judecată de DNA, deoarece nu a fost citat de către judecători. Singurul care a venit în instanță a fost senatorul Dan Șova, deoarece el are o măsură preventivă de control judiciar.

Procesul se desfășoară în faza de cameră preliminară, ședința de judecată nefiind publică.

UPDATE - Senatorul Dan Șova a declarat luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că nu vede motivul pentru care premierul Victor Ponta și-ar da demisia după ce a fost trimis în judecată în dosarul "Turceni - Rovinari".

UPDATE -
Procesul lui Victor Ponta a început. Acesta se va desfăşura în faza de cameră preliminară, în care accesul publicului nu este permis.

Judecătorii vor discuta doar chestiuni de procedură, respectiv menţinerea măsurilor preventive şi a sechestrului dispuse de procurorii DNA în acest dosar.

UPDATE 11.45
- Premierul Victor Ponta ar putea merge azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul în care este judecat pentru complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în declaraţii începe în scurt timp.

La Instanţa Supremă a venit deja celălalt inculpat în dosar, Dan Şova.

Mesajul inedit postat de Victor Ponta pe Facebook în ziua începerii procesului său

Ştirea iniţială
:

Procesul în care premierul Victor Ponta va fi judecat pentru complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în declaraţii începe astăzi la Instanţa Supremă.

Premierul a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul Turceni Rovinari, pentru fapte care ar fi fost comise în perioada în care era avocat.

Premierul este acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de el au mai fost trimise în judecată alte 4 persoane printre care senatorul Dan Şova şi directorul complexului Rovinari.

Prejudiciul din dosar a fost stabilit la aproape 52.000 de lei.

Premierul a acuzat DNA de manipulare şi a postat pe Facebook dovada faptului că a plătit în plus statului cu 2.000 de lei mai mult decât i se pretinde.


×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close