Antena 3 CNN Actualitate Soţia lui Paul Lambrino rupe tăcerea după fuga din ţară a "prinţului" condamnat: "Paul ar vrea să ceară azil politic"

Soţia lui Paul Lambrino rupe tăcerea după fuga din ţară a "prinţului" condamnat: "Paul ar vrea să ceară azil politic"

"Prinţul" Paul al României, dat oficial în urmărire internaţională, ar vrea să ceară azil politic, a declarat soţia sa, "prinţesa" Lia, miercuri, într-un interviu în exclusivitate, la Antena 3.

Soţia lui Paul Lambrino rupe tăcerea după fuga din ţară a "prinţului" condamnat: "Paul ar vrea să ceară azil politic"
Sursa foto: Antena 3
de Roxana Ciucă    |    30 Dec 2020   •   16:15

De asemenea, Lia susţine că nu ştie unde de află soţul ei, Paul al României, care este de negăsit după ce a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul Ferma Băneasa.

Prinţesa Lia: Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic

"Paul este şi s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziţie pentru a demonstra acest lucru.

Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic. E inadmisibil, ca drepturile lui să nu fie recunoscute nici acum. 

El nu a fugit din ţară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune (...)", a spus prinţesa Lia, miercuri, într-un interviu în exclusivitate, la Antena 3.

Paul al României a fugit din România

Paul Lambrino a fost dat în urmărire internaţională, după ce poliţiştii trimişi să pună în executare decizia instanţei au constatat că acesta nu se afla la domiciliu.

Iniţial, existau indicii că acesta s-ar afla în Portugalia.

Prinţesa Lia: Nu ştiu unde este soţul meu. Paul ar vrea să ceară azil politic

Judecătorii au reţinut că fiul bastardului regelui Carol, Paul Lambrino sau Paul al României (şi-a trecut această titulatură în cartea de identitate), a revendicat ilegal averea bunicului său.

Între proprietăţile revendicate se numără bunuri precum Ferma Regală de la Băneasa, parte a Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei Regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei Regale.

În 2006, Paul şi-a vândut drepturile succesorale companiei Reciplia condusă de Truică şi controlată de holdingul lui Steinmetz. Gruparea ar fi reuşit apoi să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt.

Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 135 de milioane de euro.

×
Parteneri
Merg sau nu elevii luni la şcoală? Anunț de ULTIMĂ ORĂ
x close