Antena 3 CNN Actualitate Prinţul Paul al României, dat în urmărire internaţională, a fost prins la Paris

Prinţul Paul al României, dat în urmărire internaţională, a fost prins la Paris

Prinţul Paul al României a fost prins la Paris, la un an şi şase luni după ce a fost condamnat definitiv la închisoare.

printul paul prins paris
Prinţul Paul al României a fost prins la Paris Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    27 Iun 2022   •   14:24

Prinţul Paul al României era urmărit internaţional, după ce a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa.

În dosar, Curtea de Apel Braşov i-a condamnat la pedepese cu executare pe Paul Lambrino (trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice), pe omul de afaceri Remus Truică (şapte ani), şi pe cetăţenii israelieni Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Prinţul Paul a fugit din România imediat după ce a fost condamnat definitiv la închisoare, iar primele informaţii arătau că s-ar fi aflat în Portugalia.

Astăzi, el a fost prins în Paris şi urmează să fie prezentat unei instanţe pentru confirmarea mandatului şi extrădarea în România.

Soţia lui Paul Lambrino rupe tăcerea după fuga din ţară a "prinţului" condamnat: "Paul ar vrea să ceară azil politic"

 

Ministerul de Interne, comunicat oficial după prinderea prinţului Paul

"În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României. În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră.

Vă reamintim că, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice", se arată într-o informare oficială a Ministerului de Interne.

Acuzaţiile din dosarul Ferma Băneasa împotriva Prinţului Paul

Procurorii susţin că fiul bastardului regelui Carol, Paul Lambrino sau Paul al României (şi-a trecut această titulatură în cartea de identitate), a revendicat ilegal averea bunicului său.

Ilegal întrucât nu avea recunoscută calitatea de moştenitor (abia în 2012 i-a fost recunoscută această calitate) şi a revendicat proprietăţi precum Ferma Regală de la Băneasa, ce aparţineau Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei regale.

În 2006, Paul Al României şi-a vândut drepturile succesorale companiei Reciplia condusă de Truică şi controlată de holdingul lui Steinmetz. Gruparea ar fi reuşit apoi să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt. Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 135 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: printul paul
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close