Antena 3 CNN Actualitate "Privatizările din România au EŞUAT în proporţie de 80 la sută". Cum explică Nicolae Văcăroiu acest eşec

"Privatizările din România au EŞUAT în proporţie de 80 la sută". Cum explică Nicolae Văcăroiu acest eşec

"Privatizările din România au EŞUAT în proporţie de 80 la sută". Cum explică Nicolae Văcăroiu acest eşec
Sursa foto: Foto: positioningsystems.com
04 Apr 2013   •   08:24

Privatizările din România au eşuat în proporţie de 80%, susţine Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi, care adaugă că acum statul este nevoit să vândă companii strategice într-o perioadă de criză.

Fostul premier al României a adăugat că politicile statului au ajuns să fie dictate de creditorii săi internaţionali. Cu toate acestea, România ar fi trebuit să aibă astăzi un produs intern brut (PIB) de cel puţin trei ori mai mare decât cel actual.

”Nu vrem să recunoaştem că, din păcate, privatizările au fost în proporţie de 80% un eşec. După cum nu vrem să recunoaştem că, iată, vindem acţiuni la companii strategice, în perioadă de criză, în contextul în care capital autohton nu există. Nu vrem să recunoaştem că aveam prea puţin soluţii de dezvoltare cu care să ne lăudăm astăzi. Totul e impus de-afară. Fond Monetar, cu restricţii bugetare, de natură salarială”, a declarat Văcăroiu, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Academiei de Studii Economice.

”Pur şi simplu, au dispărut industrii care au fost competitive dintotdeauna, cu exporturi de peste 80-90% în zona vestică. Cu prea mare uşurinţă, începând din ’90 încoace am acceptat prea multe sfaturi de afară, spre binele nostru şi binele a dus la situaţia de astăzi a României” a mai afirmat preşedintele Curţii de Conturi.

×
Subiecte în articol: Nicolae Vacaroiu FMI FMI Curtea de Conturi
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close