Antena 3 CNN Actualitate Probleme cu repatrierea studenţilor români surprinşi de cutremurul din Turcia

Probleme cu repatrierea studenţilor români surprinşi de cutremurul din Turcia

Sunt probleme cu aducerea în țară a celor nouă studenți români și a profesorului lor din Turcia. Zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteorologice.

Probleme cu repatrierea studenţilor români surprinşi de cutremurul din Turcia
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    07 Feb 2023   •   14:06

Grupul de nouă studenți și profesorul lor, care au cerut ieri ajutorul atorităţilor române, nu au plecat încă din Turcia. Zborul lor a fost anulat din cauza vremii.

Cei 10 sunt acum în drum spre aeroportul din Adana, unde îi așteaptă o aeronavă care îi va prelua și îi va aduce în România.

Acestea sunt ultimele informații venite astăzi de la șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Între timp au fost repatriați alţi opt cetățeni români, cinci studenți și trei cadre didactice.

Citește și: "Nu credeam că ne vom mai întoarce". Trei profesoare din Satu Mare au scăpat cu viață din cutremurul devastator din Turcia

Este vorba despre un alt grup care a ajuns noaptea trecută în țara noastră cu una dintre cele trei aeronave trimise de Ministerul Apărării pe aeroportul din Adana.

Mai sunt două aeronave pe aeroportul din Turcia, care, în funcție de condițiile meteo, sunt pregătite să aducă în România și alți cetățeni care solicită repatrierea.

Până în acest moment au fost 11 solicitări de informații sau asistență consulară la nivelul Ambasadei României din Ankara.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close