Antena 3 CNN Actualitate Zi decisivă pentru Elena Udrea. Judecătorii decid dacă va fi extrădată în România

Zi decisivă pentru Elena Udrea. Judecătorii decid dacă va fi extrădată în România

Elena Udrea află astăzi dacă va fi sau nu extrădată în România. Instanţa de la Sofia a primit ieri documentele despre condiţiile de detenţie de la noi din ţară, de care s-a plâns fostul ministru. Decizia de azi a judecătorilor bulgari nu va fi însă definitivă, ci va putea fi contestată.

Zi decisivă pentru Elena Udrea. Judecătorii decid dacă va fi extrădată în România
Sursa foto: Antena 3
de Berta Popescu    |    19 Apr 2022   •   11:29

La ora 14:00 ar trebui să înceapă procesul Elenei Udrea care va veni din nou în faţa judecătorilor din Bulgaria

Este important ce se întâmplă astăzi, va fi o decizie în primă instanţă, nu definitivă, Udrea va putea să atace această decizie. Vedem însă dacă judecătorii vor considera că ea poate sau nu să fie predată autorităţilor din România.

Important este că Ministerul Justiţiei, prin intermediul Tribunalului Bucureşti, a trimis în Bulgaria toate actele care expun condiţiile din închisorile din România.

Mai mult decât atât, inclusiv din închisoarea Târgşor, acolo unde ştim că Udrea a stat arestată preventiv în urmă cu ceva ani.

În această închisoare, Elena Udrea spunea că a fost tratată urât, că sunt condiţii foarte rele, dar mai ales a fost ameninţată cu moartea. 

Este important ce va spune astăzi Elena Udrea şi cu siguranţă judecătorii bulgari vor lua în calcul şi ce spun autorităţile din România. 

Udrea îşi doreşte foarte mult să facă închisoare la domiciliu, în Bulgaria, unde şi-a închiriat un apartament sau în Grecia unde a cerut azil politic. 

 

 

   

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Bulgaria
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close