Antena 3 Actualitate Procuroarea sedusă de Boldea îi dădea informaţii din dosarele DNA Galaţi, ca "urmare a relaţiei sentimentale"

Procuroarea sedusă de Boldea îi dădea informaţii din dosarele DNA Galaţi, ca "urmare a relaţiei sentimentale"

03 Apr 2013   •   08:42
Procuroarea sedusă de Boldea îi dădea informaţii din dosarele DNA Galaţi, ca "urmare a relaţiei sentimentale"
Sursa foto: Foto: ziaresireviste.ro

Procurorul Mihaela Agheniţei îi dădea lui Mihail Boldea informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi şi primea de la acesta "instrucţiuni şi sfaturi" privind modul de acţiune în anchete, fostul deputat indicându-i frecvent numele unor persoane pe care să le cerceteze, informează Mediafax.
   
Procuroarea de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului.

Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.
   
Surse judiciare au declarat că procuroarea primea "în mod partinic şi neverificat" informaţii de la Boldea, "care încerca să-şi asigure un regim juridic favorabil în dosarul de crimă organizată".
   
Potrivit informaţiilor din dosarul în care Mihaela Agheniţei este cercetată pentru favorizarea infractorului, citate de sursele judiciare, procuroarea, "urmare a relaţiei sentimentale", i-a dat lui Boldea informaţii din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, "primind de la acesta instrucţiuni şi sfaturi cu privire la modul de acţiune şi conduita pe care trebuia să le adopte în cursul cercetărilor".
   
De asemenea, Boldea îi indica frecvent procuroarei Agheniţei numele unor persoane pe care trebuie să le cerceteze ca urmare a denunţurilor formulate de acesta, în scopul obţinerii unor adrese din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi către instanţele de judecată din care să rezulte că fostul deputat ar beneficia de dispoziţiile legale referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă atât în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune, la Curtea de Apel Iaşi, cât şi în cauzele instrumentate de procurorii DNA Galaţi, au precizat sursele citate.
   
Din comunicaţiile telefonice interceptate şi înregistrate în cauză a rezultat că Agheniţei, la cererea lui Boldea, a făcut cercetări faţă de anumite persoane indicate de acesta, care îi preciza şi "priorităţile sale în ceea ce priveşte persoanele care ar trebui cercetate", potrivit aceloraşi surse.
   
DNA Galaţi are în lucru dosarul "Aviasan" în care Mihail Boldea are calitatea de învinuit, au mai arătat sursele citate.
   
Procurorarea îi indica lui Boldea ce apărare să invoce la prezentarea materialului de urmărire penală în cauza în care este cercetat de procurorii DNA Galaţi, potrivit surselor judiciare.
   
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat marţi că Mihaela Agheniţei este urmărită penal pentru favorizarea infractorului.
   

×
Subiecte în articol: mihail boldea

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close