Antena 3 CNN Actualitate Procurorii au contestat decizia de punere în libertate a șoferiței care a ucis cele două fete în cartierul Andronache

Procurorii au contestat decizia de punere în libertate a șoferiței care a ucis cele două fete în cartierul Andronache

Procurorii au anunţat, marți seara, că au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 2 prin care a fost lăsată în libertate femeia care a accidentat mortal două fete în cartierul Andronache din Capitală. Aceștia susțin că șoferița avea o alcoolemie de 0,80 g/l în sânge, în momentul producerii accidentului.

Procurorii au contestat decizia de punere în libertate a șoferiței care a ucis cele două fete în cartierul Andronache
de Mia Lungu    |    02 Mar 2021   •   20:59

Parchetul a cerut marţi Judecătoriei Sectorului 2 arestarea preventivă a femeii, acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Un magistrat de drepturi şi libertăţi a respins propunerea de arestare și a decis ca femeia să fie plasată sub control judiciar 60 de zile. Decizia instanței nu a fost definitivă.

"La data de 27.02.2021, în jurul orelor 15,35, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA pe str. Fructelor din sectorul 2 al municipiului Bucureşti, dinspre str. Gherghiţei către str. Menţiunii, având în sânge o îmbibaţie peste 0,80 g‰ (întrucât conform buletinului de analiză toxicologică a prezentat o alcoolemie de 0,67 g‰ la data de 27.02.2021, ora 18,05, şi de 0,44 g‰ la data de 27.02.2021, ora 19,05).

Când a ajuns la intersecţia cu str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr.176, unde a accidentat mortal două persoane vătămate, în vârstă de 6 şi 20 de ani", spune Parchetul într-un comunicat de presă.

Revoltă după ce şoferiţa ucigaşă a fost eliberată: ''Dacă ai bani şi eşti mai puternic, scapi!''

Șoferița care a spulberat două fete pe un trotuar din cartierul bucureștean Andronache a fost eliberată din arest. Femeia în vârstă de 56 de ani, care s-ar fi urcat băută la volan, va fi cercetată sub control judiciar.

Șoferița în vârstă de 56 de ani care, sâmbătă, a ucis două fete în cartierul bucureștean Andronache, după ce a intrat cu mașina pe trotuar, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Decizia instituirii controlului judiciar a fost luată de către magistratul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 2, Bucureşti.

Femeia fusese reținută luni, pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, iar procurorii au propus arestarea preventivă a acesteia.

Tatăl uneia dintre fetiţele ucise în accidentul rutier: ''Dacă ai bani şi eşti putenic, scapi''

''Nici nu mă aşteptam. Noi le-am adus moarte acasă pe fetiţele astea două şi ea este în libertate. Dacă ai bani şi eşti putenic, scapi. Fetele acestea au murit la colţul străzii, dacă vă uitaţi în video a ajuns la ele fără să clipeşti. Avea 100 la oră. Vreau să se facă dreptate.

Fetiţele au murit, au lăsat două familii. Vreau să iasă lumea în stradă, să vorbească. Au avut pile, nu ştiu ce au avut. Nu mă aşteptam să fie aşa niciodată'', a spus unul dintre părinţii fetelor ucise în accident.

Şoferiţa reţinută după accidentul din cartierul Andronache, acolo unde două fete au fost ucise, şi-a recunoscut vina la audieri. Femeia spune că a băut rom înainte de a se urca la volan.

×
Subiecte în articol: procurorii Andronache
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close