Antena 3 CNN Actualitate Procurorii cer documente de la AEP, CCR și STS în dosarul alegerilor

Procurorii cer documente de la AEP, CCR și STS în dosarul alegerilor

Procurorii cer documente de la AEP, CCR și STS în dosarul alegerilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mai 2017   •   11:27

Procurorii Parchetului General au cerut mai multe dosare de la Autoritatea Electorală Permanentă, CCR şi STS în dosarul alegerilor din 2009.

Este vorba de mai multe documente, care nu au fost ridicate, ci solicitate. Cei de la AEP au fost rugați să furnizeze documentele în termen de 2-3 zile. Aceste documente vor fi atașate la dosarul cauzei și vor servi anchetei pe care o vor finaliza procurorii.

Cercetarea Parchetului General vine în urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic. 

Jurnalistul a scris că, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi şi alte persoane cu funcţii importante s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi au sărbătorit că "au câştigat alegerile pentru Băsescu".

Ar putea fi însă și probleme pentrui furnizarea documentelor. În urmă cu câteva luni, a avut loc un incendiu la depozitul AEP și acolo au ars mai multe acte.

Procurorii au început ancheta în urmă cu o săptămână, iar până acum totul s-a desfăşurat la secret. Spre exemplu, Gabriel Oprea, cel care a găzduit celebra întâlnire din noaptea alegerilor, la care au participat Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi George Maior, a fost audiat pe ascuns, fără ca presa să afle.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close