Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general al României dispune preluarea anchetei exploziilor de la Sighet de către ICCJ

Procurorul general al României dispune preluarea anchetei exploziilor de la Sighet de către ICCJ

Procurorul general al României dispune preluarea anchetei exploziilor de la Sighet de către ICCJ
Sursa foto: Foto: mediafax.ro
de M.Z.    |    22 Feb 2012   •   19:14

Exploziile de la Sighetu-Marmaţiei vor fi anchetate de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a cerut preluarea dosarului, pentru că sediul firmei ce distribuie gazul în localitatea maramureşeană este în Bucureşti.

Procurorii au cerut Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) verificarea întregii reţele de gaze din oraş. Anchetatorii au ridicat din clubul în care a avut loc prima explozie sistemul de înregistrare video, ce urmează să fie supus de către experţii criminalişti unor verificări.

Cei 26 de kilometri de reţea de gaze vor fi verificaţi amănunţit aşa cum au cerut procurorii. Reluarea furnizării de gaze pe cele două străzi din centrul oraşului se va face peste cel puţin 24 de ore, după verificarea presiunii din conductă.

După demolarea parţială a clădirii, anchetatorii s-au întors la locul exploziilor. Ei au ridicat din club sistemul de înregistrare video ce urmează să fie supus de către experţii criminalişti unor verificări.

Angajaţii firmei ce asigură distribuirea de gaz în oraş au fost audiaţi de procurori. Oamenii legii au pus sechestru pe documentele firmei. Anchetatorii spun că cercetările vor continua şi în zilele următoare, când vor preleva mai multe probe din zona în care au avut loc cele două deflagraţii.






×
Subiecte în articol: explozii gaze demolare
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close