Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat CSM în cazul Negulescu

Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat CSM în cazul Negulescu

Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat CSM în cazul Negulescu
15 Feb 2017   •   13:12

Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în cazul procurorului Mircea Negulescu, de la Direcția Naționala Anticorupție –  Serviciul Teritorial Ploiești, sub aspectul unor posibile abateri disciplinare, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, domnul Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispozițiilor art. 45  al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile  abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr. 303/2004, precum şi a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul  procuror Mircea Negulescu.

Din contextul discuțiilor purtate între cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul că persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză făcându-se trimitere la doamna procuror Luminița Cristea, despre care în mod greșit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în realitate activează în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Totodată, în ceea ce privește înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la șeful doamnei procuror Luminița Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, şi nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, jurnalista Adina Anghelescu a afirmat că, în convorbirea sa, procurorul Mircea Negulescu făcea trimitere atât la procuroarea Luminița Cristea, menționată în comunicatul Parchetului, cât și la procurorul general al Parchetului Curții de Apel Ploiești, Ionuț Botnaru.

 

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar CSM mircea negulescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close