Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Constantin Dulcan, despre miracolul rugăciunii pentru creier: "Resetează starea de sănătate şi reface relația cu Dumnezeu și cu întregul univers"

Prof. dr. Constantin Dulcan, despre miracolul rugăciunii pentru creier: "Resetează starea de sănătate şi reface relația cu Dumnezeu și cu întregul univers"

Prof. Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, a explicat miracolul rugăciunii pentru creier în conferința „Codul etic al creierului și valoarea virtuților creștine”.

Prof. dr. Constantin Dulcan, despre miracolul rugăciunii pentru creier: "Resetează starea de sănătate şi reface relația cu Dumnezeu și cu întregul univers"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    06 Noi 2022   •   17:48

„Pornind de la experiențe de zi cu zi, dar și cu ajutorul unor cercetări științifice minuțioase asupra creierului, prof. Dumitru Constantin Dulcan a vorbit despre codul etic al creierului, exemplificând cum anume gândul bun se transmite cu mai mare rapiditate la nivelul reacțiilor corpului, comparativ cu gândurile, cuvintele și expresiile negative, ceea ce nu e nimic altceva decât o expresie la nivel fizic a conștiinței.

Fiecare idee, gând, cuvânt au o anumită greutate care se reflectă în fiecare celulă a omului, de aceea atitudinea noastră pozitivă, concentrarea asupra virtuților, a propagării binelui ne influențează decisiv viața, sănătatea, a spus neurologul. Există studii care demonstrează că omul religios are o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai armonioasă decât ateul sau indiferentul din punct de vedere religios.

O altă abordare a fost aceea a „chimiei” gândurilor, profesorul explicând că gândirea pozitivă contribuie la eliberarea în creier a oxitocinei („hormonul păcii”), a dopaminei („hormonul plăcerii”), serotoninei și endorfinei („hormoni ai fericirii”). Aceasta întârzie procesul de îmbătrânire și prelungește viața.

Prof. Dumitru Constantin Dulcan a vorbit și despre rugăciune, despre care a spus că „resetează” starea de sănătate, restabilind relația cu Dumnezeu și cu întregul univers", notează basilica.ro

"Rugăciunea - o realitate fizică. Amintește-ți de Dumnezeu"

"Rugăciunea - o realitate fizică. Aţi amintit de Dumnezeu. Credința e şi ea parte din ecuația stării de bine?

Rugăciunea e o realitate fizică, e un fel anume de a vorbi cu universul. Am testat eu însumi asta, de ne­nu­mărate ori, şi am rămas înfiorat văzând că poţi obține un răspuns.

Prin rugăciune, realitatea din jur se transfigurează, aducem la noi lumina din univers. Există cazul celebru al neurochirurgului american Eben Alexander, care, la 54 de ani, a făcut o meningo­en­cefalită bacteriană gravă.

A stat o săptămână în comă, timp în care foarte multe persoane s-au rugat pentru el. După ce şi-a revenit, a spus că în tot timpul cât era în comă a văzut în jurul lui siluete umane care păreau să stea în genunchi şi de la care veneau spre el valuri de energie. Rugăciunile altora l-au vindecat. Dar şi propriile noastre rugăciuni ne ajută. Credința mobilizează, în mod cert, întreg sistemul imunitar.

Nu spunea Iisus "credința ta te-a vindecat", scrie prof. Dumitru Constantin Dulcan într-o postare pe Facebook.

Trei rugăciuni scurte care oferă protecţie divină

Rugăciunile inimii, sau rugăciunile lui Iisus, e considerată cea mai puternică rugăciune şi ea e folositoare în toate împrejurările vieţii.

1. "Doamne, miluiește-mă" şi forma extinsă: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul.

2. Doamne Iisuse Hristoase îți mulțumesc că ești în mine și împrejurul meu, îți mulțumesc că ești în fața mea, în spatele meu, în dreapta mea, în stânga mea, dedesubt deasupra mea și iarăși în mine și împrejurul meu.

3. Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, te rog, recalibrează-mă în timpul și spațiul prielnic mie.

Trei rugăciuni scurte şi puternice către Maica Domnului

1. Cuvine-se cu adevărat…
Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe ține Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea-nevinovată și Maică Dumnezeului nostru.
Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul L-ai născut, pe ține cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu te mărim și te cinstim. Pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici și ale sfinților părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. Amin!

2. Apărătoare Doamna
Apărătoare Doamna, pentru biruință mulțumire, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci că ceea ce ai stăpânire nebiruită,
izbăvește-ne pe noi din toate nevoile, că să-ți strigăm ție: Bucură-te Maică, pururea Fecioara!
Amin

3. Născătoare de Dumnezeu
Născătoare de Dumnezeu Fecioara, bucură-te ! Ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu Ține. Binecuvântată ești Tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui Tău, că ai născut pre Mântuitorul sufletelor noastre, potrivit ortodoxia.me.

Şi rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui. (Epistola soborniceasca a Sfanțului Apostol Iacov, 5)

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close