Antena 3 CNN Actualitate Prof. Mircea Oprean, despre justiţie şi clasa politică din România: "Defecțiunea este la sistemul judiciar şi la cei care au votat astfel de oameni"

Prof. Mircea Oprean, despre justiţie şi clasa politică din România: "Defecțiunea este la sistemul judiciar şi la cei care au votat astfel de oameni"

Prof. Mircea Oprean, ginerele fostului şef de stat Nicolae Ceauşescu, a conturat imaginea justiţiei şi a clasei politice din România, plecând de la acțiunile acestora asupra familiei sale până la cel mai recent caz al baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant primind şpagă de la prietenul sau care l-a şi denunţat la DNA.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Sep 2023   •   23:30

Reamintim că baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mita de 1,2 milioane de lei de la afaceristul Emil Savin zis "Farmazon" care l-a şi denunţat.

Cazul a fost comentat şi de prof. Mircea Oprean, ginerele fostului şef de stat Nicolae Ceaușescu, care plecând de la contextul în care a fost tratată şi familia sa în ultimii 20 de ani a spus:

"Defecțiunea este la sistemul judiciar, la justiție. Deci ea nu se respectă pe ea, ea nu scoate scheleții din dulap ca să devină credibilă.

Ziceți că Dumitru Buzatu a luat bani și partidul spune nu se poate, vai pleacă de aici, că ne-ai afectat imaginea. Eu îmi permit să spun că toate partidele sunt grupuri mafiote. Uitați-vă ce oamenii au promovat în Parlament, dacă este vreunul de doamne-ajută. Deci mă refer în raport cu datoriile față de țară. Păi cum adică omul ăsta ajunge să ia banii ăștia? Păi, eu știu ca un simplu cetățean, că nu pot să operez cu bani cash decât cu cel mult 10.000 lei, restul numai prin bancă.

Citeşte şi: Om de afaceri cunoscut, despre culisele trădării baronului de Vaslui de către prietenul "Farmazon": "Emil Savin a făcut avere pe barba lui Dumitru Buzatu. A dat dovadă de o prostie imensă"

Cum adică acest om să dispună de suma asta? Deci asta e o mare întrebare. A doua este că nu se vrea ca să nu se fure, să se sifoneze banii publici. Păi ce-i oprește pe ei, ca în orice primărie și în orice consiliu județean când este vorba de-un contract din fonduri publice să fie semnat de trei funcționari, dar care nu sunt subordonați unul altuia? Deci ei pot găsi această formulă și atunci nu mai poate să facă primarul de capul lui.

Dacă sunt doar greșeli pentru că n-au calculat bine legea, atunci o schimbi când vezi că nu funcționează.

Acest om a fost parlamentar, președinte consiliul județean, copilul lui, am înțeles că era la guvern, soția, nu știu pe unde, ce-i lipsa acestui om? Poate mânca cu mai multe guri, poate se plimba în mai multe mașini. Nu, doamne, ăștia sunt oameni bolnavi și vina este a comunității că a votat și a promovat astfel de oameni", a spus  prof. Mircea Oprean, ginerele fostului şef de stat Nicolae Ceaușescu, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close