Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Om de afaceri cunoscut, despre culisele trădării baronului de Vaslui de către prietenul "Farmazon": "Emil Savin a făcut avere pe barba lui Dumitru Buzatu. A dat dovadă de o prostie imensă"

Om de afaceri cunoscut, despre culisele trădării baronului de Vaslui de către prietenul "Farmazon": "Emil Savin a făcut avere pe barba lui Dumitru Buzatu. A dat dovadă de o prostie imensă"

Adrian Porumboiu, om de afaceri cunoscut, a dezvăluit culisele trădării lui Dumitru Buzatu de către prietenul Emi Savin zis "Farmazon". Iată de la ce a pornit cearta dintre cei doi şi cum s-a ajuns la denunțul către DNA!

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Sep 2023   •   22:48

Reamintim că baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mita de 1,2 milioane de lei de la afaceristul Emil Savin zis "Farmazon" care l-a şi denunţat.

Emil Savin a primit calitatea de colaborator cu identitate reală și a fost de acord să poarte tehnică de înregistrare audio-video la întâlnirile cu șeful CJ Vaslui.

De altfel,în joc a fost una dintre firmele controlate de Emil Savin, Soragmin, adică firma care a asfaltat două loturi ale drumului Bârlad-Codăiești, pentru care Dumitru Buzatu a cerut șpagă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Contractul dintre firma Soragmin și CJ Vaslui a fost semnat în 2019 și e în valoare de peste 80 de milioane de lei, adică peste 16 milioane de euro din fonduri comunitare.

Potrivit referatului DNA, relaţia dintre Emil Savin şi Dumitru Buzatu s-a răcit pe fondul neplății de către CJ Vaslui,  încă din 2021, a unor facturi de aproape 3 milioane de euro ale constructorului Soragmin.

Întrebat despre acest caz, Adrian Porumboiu, om de afaceri cunoscut a spus: dacă nu dai șpagă, ți se distruge afacerea. Dacă dai șpagă, te ia DNA.

Rugat să dezvolte acestă afirmaţie Adrian Porumboiu a oferit detalii din culisele prieteniei şi ulterior a trădării dintre cei doi. 

"Îi cunosc. Întâi trebuie să fac o precizare că imaginile (n.r  Momentul flagrantului lui Dumitru Buzatu) sunt șocante pentru "trăitorii" acestui județ, totul pare neverosibil. S-a mai pus o pată sau a mai punctat la negru Vaslui, în sensul cel mai negativ posibil. Dar noi aici vorbim de doi parteneri, doi oameni care au avut legături nu strânse, ci foarte strânse. Și din această legătură, cel mai câștigat a fost Farmazon, denunțătorul.

"Farmazon a făcut avere pe barba lui Dumitru Buzatu"

Farmazon fără absolut nimic a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni din România şi totul pe barba lui Dumitru Buzatu. Dacă ne ducem cu imaginea asta într-un film american din anii '20, când partenerii în business-uri mai puțin corecte, mai mult dubioase sfârșeau și în acele vremuri. Mă rog, cel mai tare îl împușca pe cel mai slab. Aici ne aflăm într-o postură din asta unde cel mai tare e "Farmazon" și cel mai slab e Buzatu care a fost "împușcat" fără niciun fel de discuții.

Nu e pentru prima dată când Buzatu a participat acolo (n.r la pescuit). Fără să exagerez, în anii ăștia, cât și-a construit averea Farmazon pe puțin de 100 de ori a mers Buzatu acolo. Deci nu acum s-a dus acolo să vadă pentru prima dată.

Erau împreună la pescuit, la petreceri şi cu familiile şi cu ginerii. Eu spun până să întâmple treaba cu DNA-ul care este realitatea. Chiar am avut o dispută, mă rog, la Consiliul Județean mai dură cu Buzatu pe marginea susținerii ginerelui lui Farmazon.

Adrian Porumboiu, despre Farmazon: "A dat dovadă de o prostie imensă prin ceea ce s-a întâmplat sau ceea ce a făcut"

Îl știam de un om isteț care are minte, dar după părerea mea nu pot să îl mai jignesc, să spun ceva mai mult decât negativ că a dat dovadă de o prostie imensă prin ceea ce s-a întâmplat sau ceea ce a făcut. Nu sunt în măsură să judec de ce și pentru ce s-au întâmplat lucrurile astea. Dar vorbim exact de acea legătură bolnăvicioasă în ei doi și repet, ca să se înțeleagă și puteți verifica dacă Buzatu este mai bogat în comparație cu Farmazon. ,După opinia mea, și o să verificați, Buzatu este un homeless pe lângă Farmazon.

Din ce știu, e unul din sponsorii principal la nivel județean acest Farmazon. N-am niciun fel de treabă cu politica și permiteți-mi să vă relatez un alt caz la care s-a făcut zarvă mare.

Vorbim de corupție, dar când vorbim de corupție la nivel înalt, toată lumea tace. A scris presa. S-a întâmplat cu documente reale. Un director de la o bancă românească a dat o șpagă la cancelaria fostului prim-ministru Victor Ponta domnului Stoica Vlad care era șeful cancelariei primului-ministru 1.000.000 euro ca să fie președinte la Exim. Omul a fost numit, a luat milionul. Banii erau împrumutați de la greci. De aici o poveste pe care  de 8 ani de zile o prezint la absolut toate organismele României, începând cu Teodorovici, continuând cu Cîțu, continuând cu Boloș.

"Bugetul statului este fraudat într-un mod incredibil"

Sunt lucruri extraordinar de dure. Bugetul statului este fraudat într-un mod incredibil. Și când Curtea de Conturi merge și verifică și primul control spune clar că e prejudiciu se adună imediat oamenii cu stele sau trese și a dispărut torul. Vorbesc de cei mai de cei mai grași. Curtea de Conturi la contestația care am făcut-o nu a vrut să mi  răspundă.

Curtea de Apel București a stabilit fără tăgadă că sunt obligați cei de la Curtea de Conturi să ne dea răspunsul cu o singură condiție să fie anonimizate datele care sunt primite în lege. Și am primit 92 de pagini din care 67 de pagini sunt goale", a spus Adrian Porumboiu, om de afaceri la Antena 3 CNN

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close