Antena 3 CNN Actualitate Profesor de 62 de ani de la un liceu din București, reținut pentru relația cu o elevă de când era minoră

Profesor de 62 de ani de la un liceu din București, reținut pentru relația cu o elevă de când era minoră

Un profesor de 62 de ani este acuzat că, din decembrie 2023, a avut o relație cu o elevă, la vremea respectivă minoră.

Profesor de 62 de ani de la un liceu din București, reținut pentru relația cu o elevă de când era minoră
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2024   •   15:55

Poliția a deschis o anchetă după ce directorul școlii a sesizat relația nepotrivită, iar profesorul a fost reținut vineri.

Poliţiştii din București, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în acest caz.

Este un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârșirea infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată.

"În fapt, la data de 9 aprilie 2024, Secția 9 Poliție a fost sesizată, de către directorul unei instituții de învățământ, din Sectorul 2, cu privire la faptul că în spațiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani. 

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituției", informează, vineri, Poliția Capitalei.

De asemenea, din investigații a reieșit faptul că între elevă și profesor ar fi început o relaţie nepotrivită din luna decembrie 2023, când aceasta avea 17 ani.

Vineri a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, profesorul fiind depistat și dus la audieri, în baza mandatului de aducere pus în aplicare.

Profesorul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de Secția 9 Poliție, pentru infracțiunea de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: profesor liceu București viol abuz
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close