Antena 3 CNN Actualitate "Nenorocita faptă avusese loc în momentul în care se dădeau telefoane". Profesorul Tudorel Butoi, după ce un tată şi-a omorât copilul de un an, la Alba Iulia

"Nenorocita faptă avusese loc în momentul în care se dădeau telefoane". Profesorul Tudorel Butoi, după ce un tată şi-a omorât copilul de un an, la Alba Iulia

Profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a analizat, în direct la Antena 3 CNN, crima îngrozitoare de la Alba Iulia, acolo unde un tată şi-a omorât copilul de un an, apoi şi-a pus capăt zilelor, după o ceartă prin mesaje cu fosta iubită.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2023   •   10:45

"Este un caz şocant şi care se află la debut. Sunt multe lucruri de lămurit şi de clarificat. Ce se întâmplă cu băieţelul? Cum de rămâne la partenerul acestei femei? Cum de femeia nu este acasă? Şi cum de la 1 noaptea are loc o discuţie telefonică lămuritoare, ce se întâmplă cu copilul, dacă este în regulă. Acest lucru ar însemna să evidenţieze un conflict acut între cei doi.

Copilul, poate, serveşte aici ca gaj, ca marfă, ca şantaj pentru că, la un moment dat, acest partener, nu mai răspunde nici la telefon, nici insistenţelor cu care se caută să se pătrundă acolo. Eu cred că în momentul în care se dădeau telefoanele şi se bătea în uşă deja avusese loc nenorocita faptă. Adică spânzurarea copilului de un an, crimă şi suicidul maturului, tot prin spânzurare.

Sunt disfuncţionali. Aceşti oameni sunt disfuncţionali, mintea lor nu lucrează. În mentalitatea lor ne putem imagina a fi nişte mecanisme de ceas stricate. Să nu poţi tu să comunici, să nu poţi tu să argumentezi, să nu poţi tu să înţelegi, să aplanezi. Asta numai în măsura în care aceste familii, cupluri, sunt disfuncţionale. Altminteri, ea are 25 de ani, iar criminalul sinucigaş are 27 de ani.

Ei sunt într-un mare impas existenţial. Se vor decripta toate mesajele telefonice, se va vedea despre ce este vorba, dar încă suntem la început, trebuie interpretat şi câmpul faptei, urmele. Oricum, este tragic", a declarat profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Citeşte şi: Un tânăr şi-a omorât copilul de un an, într-un apartament închiriat din Alba Iulia. Poliţiştii nu au fost lăsaţi de proprietar să spargă uşa

"În noaptea de 25/26 martie 2023, în jurul orei 01,00, o femeie de 25 de ani, din Alba Iulia a sunat la 112, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu fiul său, în vârstă de un an, pe care-l lăsase în grija fostului său partener, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia, cu care ar fi avut un schimb de mesaje, fără ca din acestea să rezulte, în mod explicit, faptul că viața minorului ar fi în pericol.

Inițial, bărbatul a răspuns la telefon și a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-și disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află, iar ulterior nu a răspuns la telefon și nici la ușa apartamentului situat într-un bloc de pe strada Livezii din Alba Iulia, în care locuia cu chirie. 

Polițiștii l-au identificat pe proprietarul apartamentului, un bărbat din municipiul Turda, județul Cluj, care nu și-a dat acordul pentru forțarea ușii apartamentului și s-a deplasat la Alba Iulia pentru a deschide și a permite accesul polițiștilor în apartament. 

Întrucât ușa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forțarea acesteia. 

În interiorul acestuia, cei doi au fost găsiți decedați, spânzurați. 

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, formată din polițiști criminaliști și de investigații criminale, care efectuează cercetarea la fața locului, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment", se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

×
Subiecte în articol: Alba Iulia crimă IPJ Alba Tudorel Butoi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close