Antena 3 CNN Politică Program de guvernare USL: Medicamente compensate cu 90% şi extinderea SMURD la nivel naţional

Program de guvernare USL: Medicamente compensate cu 90% şi extinderea SMURD la nivel naţional

Program de guvernare USL: Medicamente compensate cu 90% şi extinderea SMURD la nivel naţional
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Noi 2012   •   21:40

Programul de guvernare propus de USL prevede compensarea "în mod real" cu 90% a medicamentelor pentru pensionarii cu pensii sub 1.000 lei.

"Sprijinim investiţiile private în construcţia şi dotarea de spitale noi prin garantarea creditelor de către statul român şi subvenţionarea parţială a dobânzilor. Extindem sistemul SMURD la nivel naţional cu contribuţia autorităţilor locale. Extindem echipajele SMURD la nivel rural în colaborare cu autorităţile locale şi continuăm programele multianuale de dotare ale serviciilor de ambulanţă şi SMURD", prevede programul de guvernare al USL lansat joi.

Alte priorităţi ale USL în domeniul Sănătăţii sunt înfiinţarea Companiei Farmaceutice Naţionale, care se va construi pe nucleul Fabricii de Antibiotice Iaşi şi va integra Unifarm, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Sanevit Arad şi Departamentul de Vaccinuri de la Institutul Cantacuzino.

Un alt punct important al programului de guvernare al USL se referă la recondiţionarea şi dotarea până în anul 2016 a ambulatoriilor de specialitate din spitale, prin programul POR, prin programe comunitare, prin programul cu Banca Mondială sau prin finanţarea de la Ministerul Sănătăţii.

Uniunea Social Liberală a lansat joi programul de guvernare al USL 2013-2016 „România puternică", la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Vezi ce prevede documentul

Citeşte şi Ponta: Nu vreau conflicte cu preşedintele Băsescu, dar n-aş vrea nici să coabitez cu el

Dragnea: Cei trei mai piloni ai guvernării USL sunt descentralizarea, regionalizarea şi finanţele publice locale

Daniel Constantin: Am găsit la Ministerul Agriculturii cel mai mic buget din ultimii 20 de ani, dar vom reduce TVA la alimente

Program de guvernare USL: Continuarea programului "Prima casă" şi construirea de locuinţe sociale pentru tineri



×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close