Antena 3 CNN Actualitate Programare online pentru românii care vor să doneze sânge în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova sau Constanţa

Programare online pentru românii care vor să doneze sânge în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova sau Constanţa

Începând cu data de 15 ianuarie, cei care vor să doneze sânge vor avea nevoie de programare, din cauza numărului mare de donatori.

Programare online pentru românii care vor să doneze sânge în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova sau Constanţa
Sursa foto: gettyimages.com
de Roxana Mihăiescu    |    12 Ian 2024   •   14:34

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge a fost majorată de la suma de 67 de lei la 280 de lei. În plus, aceștia primesc o zi liberă de la muncă.

Din acest motiv, cererea a fost mult mai mare de la începutul anului, iar românii au luat cu asalt centrele de transfuzie.

Prin urmare, centrele au început să restricționeze accesul. În București, Iași, Cluj, Craiova și Constanța, românii care vor să doneze sânge trebuie să se programeze online.

Citește și: Tichete majorate, de la 67 de lei, la 280 de lei, pentru donatorii de sânge din România. Măsura a intrat în vigoare

”Ca urmare a numărului foarte mare de donatori care s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti în ultimele zile pentru donare de sânge, pentru buna organizare a activităţii de recoltare vă comunicăm că începând cu data de 15 ianuarie 2024 accesul la donare va putea fi asigurat doar în baza unei programări, după cum urmează:

1. Programare în aplicaţia Donorium

2. Programare în aplicaţia BlooDoChallenge Prezentarea fără programare nu reprezintă o garanţie pentru donare în ziua respectivă!

Vă mulțumim pentru înţelegerea şi colaborarea dumneavoastră!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a centrului.

De asemenea, donatorii sunt rugaţi să se prezinte la centru cu maxim 10-15 minute înainte de ora programării.

”Totodată, depăşirea orei aferente programării cu mai mult de 15 minute va duce la anularea acesteia”, mai precizează reprezentanţii Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

 

×
Subiecte în articol: donatori sânge centre transfuzie
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close