Proiectul prin care parlamentarii îi pot angaja la cabinet pe cei cu care au lucrat în ultimii 5 ani, adoptat de Parlament

08 Mar 2017   •   11:48
Proiectul prin care parlamentarii îi pot angaja la cabinet pe cei cu care au lucrat în ultimii 5 ani, adoptat de Parlament

Deputaţii şi senatori au adoptat miercuri, în cadrul şedinţei de plen reunit, cu 275 voturi „pentru” şi 22 de „abţineri” propunerea legislativă care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Vicepreşedintele Comisiei privind statutul deputaţilor şi senatorilor, Adriana Săftoiu, a declarat marţi, pentru News.ro, că s-a dat un raport favorabil propunerii legislative care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

„Este doar modificarea aceea care prevede că nu e conflict de interese. E un aviz favorabil. Amendamentul asta spune, că nu e un conflict de interese ca eu să păstrez un angajat chiar dacă a lucrat cu mine cinci ani”, a precizat Adriana Săftoiu, întrebată dacă s-a dat un raport favorabil propunerii care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Patru deputaţi au depus, la Senat, o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

 

ExitPOLL
Parteneri
x close