Antena 3 Actualitate Proprietarul Hotelului Histria, George Bosânceanu, eliberat după ce a fost arestat pentru evaziune fiscală

Proprietarul Hotelului Histria, George Bosânceanu, eliberat după ce a fost arestat pentru evaziune fiscală

de M.Z.    |    07 Feb 2012   •   22:23
Proprietarul Hotelului Histria, George Bosânceanu, eliberat după ce a fost arestat pentru evaziune fiscală Foto: Mediafax

Proprietarul Hotelului Histria din staţiunea Mamaia, George Bosânceanu, acuzat de evaziune fiscală, va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel Constanţa a admis, marţi, recursul acestuia la decizia Tribunalului de prelungire a mandatului de arestare preventivă.

Decizia magistraţilor Curţii de Apel Constanţa este definitivă, George Bosânceanu având interdicţia de a părăsi ţara, potrivit Mediafax.

Luna trecută, Curtea de Apel Constanţa a hotărât reducerea numărului de zile de arest preventiv de la 29 la 15 pentru George Vergiliu Bosânceanu. După ce mandatul a expirat, magistraţii Tribunalului au acceptat prelungirea perioadei de arestare preventivă cu 29 de zile, decizie ce a fost ulterior atacată prin recurs.

Bosânceanu este persoana al cărui hotel a fost demolat parţial de autorităţi la sfârşitul anului trecut pentru extinderi ilegale.

În cazul administratorului firmelor omului de afaceri, Adriana Ciocoiu, arestată preventiv pentru 29 de zile odată cu Bosânceanu, judecătorii au decis, în urma recursului formulat de avocaţi, cercetarea femeii în stare de libertate.

Cele două persoane sunt acuzate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 500.000 de lei, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, continuarea lucrărilor după dispunerea stopării lor de către autorităţile de control şi furt de energie electrică, faptă ce a creat un prejudiciu de minimum 1.800.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în timpul lucrărilor de demolare a extinderilor ilegale ale hotelului Histria din staţiunea Mamaia, muncitorii au găsit un branşament ilegal prin care se sustrăgea energie electrică.

În afara hotelului din staţiunea Mamaia, George Vergiliu Bosânceanu mai are două hoteluri în municipiul Constanţa, autorităţile intenţionând demolarea unuia dintre ele pentru că a fost construit ilegal.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close