Antena 3 Actualitate Protest spontan la rafinăria Petromidia. Angajații refuză să lucreze

Protest spontan la rafinăria Petromidia. Angajații refuză să lucreze

23 Iun 2016   •   08:43
Protest spontan la rafinăria Petromidia. Angajații refuză să lucreze
Sursa foto: Foto: Rompetrol

Peste 300 de salariaţi ai rafinăriei Petromidia au refuzat, joi, să se intre în tura de dimineaţă, declanşând un protest spontan de mare amploare pe platforma petrochimică de la Năvodari, pentru a susţine solicitările sindicale de majorare a salariului.

Contactat telefonic, liderul Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancău, a confirmat că salariaţii din schimbul 1 au refuzat să intre pe poarta rafinăriei, iniţiind un protest spontan pe platforma din faţa sediului administrativ.

"Oamenii sunt supăraţi pentru că administraţia a refuzat propunerile avansate de noi încă din noiembrie 2015, pentru majorarea salariului. Pe fondul creşterii productivităţii, a creşterii profitului, sindicatul a solicitat, noi am solicitat o creştere salarială de 13%, de la 1 ianuarie 2016, având în vedere că nu au mai fost acordate creşteri salariale reale din 2010. Oferta administraţiei KazMunayGas a fost o creştere salarială de 2-3%, adică 125 de lei la salariul brut, începând cu data de 1 octombrie. Am făcut apel la reluarea negocierilor, dar ultimul mesaj transmis de administraţie a fost că oferta avansată va fi retrasă dacă nu încheiem rapid Contractul Colectiv de Muncă şi astfel s-a ajuns la acest protest spontan", a declarat Tancău, pentru AGERPRES.

Liderul sindical a mai spus că, până la ora 10,00, salariaţii din schimbul de noapte vor continua producţia şi nu-şi vor părăsi locurile de muncă, dar că cei aflaţi în schimbul 3 nu pot să asigure continuitatea mai mult de 4 ore. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close