Antena 3 CNN Actualitate Protestatarul cu coarne de bizon care a intrat în clădirea Capitoliului a fost arestat! Jake Angeli se prezenta drept "soldat numeric QAnon"

Protestatarul cu coarne de bizon care a intrat în clădirea Capitoliului a fost arestat! Jake Angeli se prezenta drept "soldat numeric QAnon"

Jacob Anthony Chansley, alias Jake Angeli, protestatarul în bustul gol care purta un coif cu coarne de bizon, miercuri, în asaltul asupra Capitoliului, a fost arestat. Bărbatul, care a ajuns viral pe rețelele de socializare cu fotografiile făcute în timpul asaltului, a fost acuzat de intruziune ilegală şi comportament violent în sediul Congresului SUA.

Protestatarul cu coarne de bizon care a intrat în clădirea Capitoliului a fost arestat! Jake Angeli se prezenta drept "soldat numeric QAnon"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2021   •   23:30

''Acest individ era înarmat cu o lance de doi metri lungime, cu un drapel american ataşat chiar sub lamă'', indică un comunicat al Departamentului Justiţiei, potrivit BBC.

Originar din Arizona, acest bărbat cu vârsta între 30 şi 40 de ani, care se autointitulează 'Lupul din Yellowstone', s-a remarcat deja în timpul demonstraţiilor pro-Trump din oraşul Phoenix în ultimele luni, arborând sistematic faimosul său coif.

El se prezintă drept 'soldat numeric al QAnon', mişcarea al cărei erou este Donald Trump şi care consideră un triumf intruziunea de miercuri în sediul Congresului.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Proteste la Washington. Cel puţin 13 oameni au fost arestați în timpul incidentelor de la Capitoliu

Şeful poliţiei, Robert Contee, a declarat: ”Puţin peste 13 arestări au fost făcute. Trebuie să adaug ceva foarte important aici: niciunul dintre oamenii care au fost arestaţi nu este rezident al Washington DC. Toţi sunt din afara zonei”.

Vă amintim că partizanii preşedintelui SUA Donald Trump au pătruns miercuri în clădirea Congresului Statelor Unite după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia.

×
Subiecte în articol: protestatar Capitoliu bizon arestat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close