Antena 3 CNN Actualitate Proteste masive în toată lumea, inclusiv la Bucureşti. Românii cer recâștigarea drepturilor pierdute în ultimii doi ani şi încetarea războiului în Ucraina

Proteste masive în toată lumea, inclusiv la Bucureşti. Românii cer recâștigarea drepturilor pierdute în ultimii doi ani şi încetarea războiului în Ucraina

Sunt proteste masive în toate colțurile lumii. Manifestanții care i se opun lui Vladimir Putin sunt în stradă în Sankt Petersburg, Berlin, dar chiar şi la noi în Capitală. Se întâmplă chiar înainte de negocierile pentru pace care vor fi purtate la granița ucraineană belarusă lângă râul Pripeat.

Proteste masive în toată lumea, inclusiv la Bucureşti. Românii cer recâștigarea drepturilor pierdute în ultimii doi ani şi încetarea războiului în Ucraina
Sursa foto: Twitter/mekeskidi1
de Claudia Popovici    |    27 Feb 2022   •   17:14

În Capitală românii îşi strigă revolta şi nemulțumirile şi au scandat inclusiv mesaje anti-Rusia şi anti-război.

Traficul este blocat în Piaţa Universității. Printre manifestanți sunt şi lideri de sindicat şi liderii AUR. Oameni cer recâștigarea drepturilor pierdute în ultimii doi ani, eliminarea stării de alertă, demisii de la ministrul Economiei până la vârful statului. 

Pe de cealaltă parte rușii au ieșit din nou în stradă, astăzi, pentru a demonstra împotriva războiului declanșat în Ucraina de către Vladimir Putin. Sunt zeci de mii de oameni pe străzile din Sankt Petersburg și Moscova, care cer încetarea invaziei ruse.

Alexander Lukașenko şi-a sumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor şi în timpul întoarcerii delegației ucrainene. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Între timp, vehicule militare rusești au pătruns duminică în cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, iar explozii au zguduit instalații de petrol și gaze, în cea de-a patra zi de lupte, în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Rusia a avertizat Ucraina că ofensiva sa nu se va opri pentru discuții, spune Kremlinul

Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare ale Rusiei

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, şi şefului marelui stat major, Valeri Gherasimov, să ridice gradul de alertă pentru arsenalul nuclear, în condițiile tensiunilor crescute cu vestul după ce a invadat Ucraina.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin, informează Reuters.

×
Subiecte în articol: proteste Rusia Ucraina manifestatii
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close