Antena 3 CNN Actualitate Proteste pro şi contra proiectului Roşia Montană, şi la Alba

Proteste pro şi contra proiectului Roşia Montană, şi la Alba

Proteste pro şi contra proiectului Roşia Montană, şi la Alba
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Oct 2013   •   20:10

Aproximativ 150 de persoane participă, duminică, la Abrud, la un miting de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, cerând respingerea acestuia, în timp ce în jur de 100 de susţinători ai investiţiei s-au adunat în aceeaşi zonă, între cele două grupuri fiind jandarmi, informează Mediafax.

Oamenii poartă steaguri, eşarfe tricolore şi se manifestă zgomotos, scandând lozinci precum "Uniţi salvăm Roşia Montană, uniţi salvăm Munţii Apuseni?, "Nu cedăm, Nu cedăm? sau "Moţii nu vor cianură?.

Protestatarii poartă şi pancarte sau bannere cu mesaje precum "Apusenii nu vor cianură? "Salvaţi Apusenii?.

În aceeaşi zonă s-au adunat şi aproximativ 100 de persoane susţinătoare ale proiectului minier de la Roşia Montană, între acestea şi opozanţi interpunându-se un dispozitiv de jandarmi.

Susţinătorii nu poartă pancarte, bannere sau alte însemne distinctive şi doar din când în când au anumite schimburi de replici cu opozanţii.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, duminică, că protestul opozanţilor este autorizat, iar acţiunea susţinătorilor nu poate fi considerată un protest public, deoarece aceştia nu sunt organizaţi, nu scandează şi nu au pancarte sau semne distinctive.

Protestatarii de la Abrud care se opun proiectului de la Roşia Montană au anunţat că vor pleca duminică seară la Câmpeni pentru a se alătura altui miting programat să se desfăşoare acolo.

Pentru a noua duminică la rând, circa 3.000 de protestatari faţă de proiectul Roşia Montană s-au adunat în Piaţa Universităţii





×
Subiecte în articol: Rosia Montana proteste rosia montana
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close