Antena 3 CNN Actualitate Protestul de la Braşov s-a încheiat după două ore: 300 de persoane au ars fotografii cu Băsescu, Boc şi Udrea

Protestul de la Braşov s-a încheiat după două ore: 300 de persoane au ars fotografii cu Băsescu, Boc şi Udrea

Protestul de la Braşov s-a încheiat după două ore: 300 de persoane au ars fotografii cu Băsescu, Boc şi Udrea
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Ian 2012   •   20:29

Protestul celor aproximativ 300 de persoane care s-au adunat, marţi seară, de la ora 17.00, s-a încheiat după mai bine de două ore, fără a se înregistra incidente, informează Mediafax. Totuşi, câteva persoane au fost controlate şi legitimate de jandarmi după ce s-au folosit câteva petarde şi o fumigenă în centrul oraşului.
   
Protestatarii s-au retras din Piaţa Sfatului în jurul orei 19.15 şi au spus că vor reveni, miercuri, de la ora 17.00, pentru cea de-a şasea zi de protest.
   
Deşi protestul din Braşov a fost paşnic, jandarmii au controlat câţiva tineri, după ce au fost folosite petarde şi o fumigenă pe Strada Republicii, din apropierea Pieţei Sfatului.
   
În momentul în care tinerii au fost izolaţi de jandarmi pentru control, câteva zeci de protestatari au scandat: "Jandarmii sunt cu noi. Jandarmi, nu uitaţi, că aveţi copii şi fraţi".
   
Protestul de marţi s-a desfăşurat în principal în Piaţa Sfatului, cu excepţia a circa 15 minute când grupurile de protestatari s-au deplasat în faţa sediului Primăriei Braşov, unde au scandat lozinci antiguvernamentale, moment în care între protestatari s-au iscat tensiuni din cauza tendinţei de politizare a mitingului.

După scandările din faţa Primăriei, cei circa 300 de protestatari s-au întors în Piaţa Sfatului unde au ars câteva fotografii ale preşedintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc şi a ministrului Turismului, Elena Udrea.

Ei au continaut protestele până în jurul orei 19.15, când s-au retras din Piaţa Sfatului.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close