Antena 3 CNN Actualitate Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre cazul lui Eduard Giosu: "Loviturile aplicate asupra capului cu corpuri dure nu provoacă diagnosticul pe care îl dau medicii"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre cazul lui Eduard Giosu: "Loviturile aplicate asupra capului cu corpuri dure nu provoacă diagnosticul pe care îl dau medicii"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit, într-o intervenție în direct la Antena 3 CNN, despre cazul lui Eduard Giosu, tânărul drogat care a murit după ce a fost încătușat de polițiști.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2023   •   10:22

Au apărut noi informații în dosarul tânărului Eduar Giosu, tânărul drogat care a murit după ce a fost încătușat de oamenii legii.

"Este un caz trist. În acest caz opiniile sunt diferite. Este o treabă în dinamică, nimic nu e static acolo.

Vedem, victima se mișcă, aleargă, fătă îndoială că are un comportament ciudat. Polițiștii pun în aplicare ceea ce îi obligă situația respectivă. 

Nu putem face decât să corelăm între ele probele materiale.

Citește și: Reacţia tatălui lui Eduard Giosu la imaginile cutremurătoare de la încătuşarea fiului său: "Au curmat viaţa fiului meu! Sper că nu vor scăpa uşor"

Proba materială, expertiza medico-legală vorbește despre un edem cerebral cu inundație cefalorahidian.

Din toată experiența pe care o am, loviturile aplicate asupra capului cu corpuri dure nu provoacă asemenea afecțiuni. Sunt lovituri izolate care provoacă tumefiere sau alte chestiuni.

Medicii spun că aceste chestiuni se evidențiază când lovitura este de corp dur. Cu alte cuvinte căderea de asfalt, bordură etc.

Când se realizează reculul creierului de cutia craniană se realizează ce aveam în acest caz. Situația aceasta a rezultat prin loviturile acestui tânăr, prin cădere sau intenționat de corpuri dure", a spus Tudorel Butoi.

Întrebat cum interpretează reacția polițiștilor, psihologul criminalist a spus:

"Ei, din punct de vedere legal, aveau dreptul de a acționa prin forță, iar forța se dozează gradual. Nu te apuci să aplici direct forța.

În privința spray-ului aplicat, tânărul nu a mai văzut din momentul acela.

Fiecare dintre polițiști va fi cercetat de comisiile constituite și se va corela tot ceea ce se vede în filmări", a mai precizat Tudorel Butoi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi Eduard Giosu
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close