Antena 3 CNN Actualitate Psiholog Mirela Zivari, despre crima în familia cu două gemene din Roman: "Sunt tot felul de conexiuni pe care omul, aflat într-o situaţie de boală, le poate gândi"

Psiholog Mirela Zivari, despre crima în familia cu două gemene din Roman: "Sunt tot felul de conexiuni pe care omul, aflat într-o situaţie de boală, le poate gândi"

Psihologul Mirela Zivari a comentat cazul de la Roman, acolo unde un bărbat și-a înjunghiat soția și fiicele gemene în vârstă de 2 luni și jumătate. Una dintre fetițe a murit.

Psiholog Mirela Zivari, despre crima în familia cu două gemene din Roman: "Sunt tot felul de conexiuni pe care omul, aflat într-o situaţie de boală, le poate gândi"
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Noi 2021   •   20:00

Întrebată cum ar putea ajunge cineva să comită asemenea fapte, psihologul Mirela Zivari a precizat că: 

„Mintea noastră a oamenilor care ne place să credem că suntem normali nu poate să cuprindă şi să gândească un motiv pentru care cineva ar putea face astfel de lucruri. Însă atunci când există o patologie mecanismele de gândire şi preocupările acelui om, credința că mai bine ar pune capăt zilelor membrilor familiei şi chiar viaţa sa ar putea să reprezinte o rezolvare. Sunt tot felul de conexiuni pe care omul, aflat într-o situaţie de boală, le poate gândi. Noi cei care ne uităm înmărmuriți la ce se întâmplă ni se pare greu de înţeles."

Referitor la copii şi la mamă, psihologul a subliniat că este foarte important ca ei să beneficieze de suport specializat care să îi ajute să depășească trauma suferită.

„Cu siguranța pentru acest copil, pentru mamă şi pentru copilul care va creşte va fi nevoie de suport fie din partea unui specialist fie din partea oamenilor care sunt în familia extinsă", a recomandat psihologul Mirela Zivari la Antena 3. 

Crima din Neamț. Medicii sunt rezervați în privința fetiței de 2 luni care a supraviețuit după atacul cu cuțitul al tatălui său

Totul s-a petrecut după un conflict spontan. Bărbatul în vârstă de 40 de ani și-a înjunghiat soția și pe cele două fiice gemene. Victimele au ajuns la spital în stare critică, una dintre ele murind.

Prognosticul medicilor este rezervat în cazul fetiței de 2 luni care a supraviețuit atacului din Roman, județul Neamț. Fetița a fost operată și va rămâne probabil ventilată mecanic până i se va ameliora starea. Mama fetițelor este în CPU, sub supraveghere. Femeia are 34 de ani, iar leziunile nu îi pun viața în pericol.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close