Antena 3 CNN Actualitate RA-APPS, informaţii de ultimă oră despre controversata renovare a vilei din Aviatorilor

RA-APPS, informaţii de ultimă oră despre controversata renovare a vilei din Aviatorilor

Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a transmis un comunicat prin care oferă noi lămuriri cu privire la vila din Aviatorilor, a cărei renovare a stârnit scandal.

RA-APPS, informaţii de ultimă oră despre controversata renovare a vilei din Aviatorilor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Dima    |    08 Mar 2024   •   16:49

Regia Autonomă ”Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis, vineri, că anterior semnării contractului cu Bog Art SRL, a executat în regie proprie lucrări la imobilul situat în Bulevardul Aviatorilor, iar lucrările au constat în desfaceri interioare şi exteriore, dezafectări de instalaţii şi evacuări de moloz şi nu au necesitat acces la informaţii clasificate.

RA-APPS precizează că, urmare a informaţiilor vehiculate în mass-media referitoare la lucrările care au fost executate la imobilul din Bulevardu Aviatorilor nr. 86, că anterior semnării contractului cu Bog Art SRL, a executat în regie proprie lucrări la imobilul situat în Bulevardul Aviatorilor.

Potrivit Regiei, lucrările au constat în desfaceri interioare şi exteriore, dezafectări de instalaţii, precum şi o serie de lucrări conexe de reparaţii punctuale şi evacuări de material şi moloz şi nu au necesitat acces la informaţii clasificate.

Controversa momentului este reprezentată de vila RAAPPS modernizată cu 7 milioane de euro şi pentru cine este pregătită. Totul a ieşit la iveală după o anchetă Recorder, în care jurnaliştii au arătat că vila de pe bulevardul Aviatorilor din Bucureşti este o prioritate pentru RA-APPS, iar sumele de bani investite pentru modernizare sunt uriaşe.

Deoarece s-a speculat că vila este pregătită pentru Klaus Iohannis, Administraţia Prezidenţială a transmis un comunicat prin care neagă ipoteza:

"Nu există nicio solicitare din partea Președintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administrației Prezidențiale pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinația de reședință după încetarea mandatului de Președinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, cu modificările și completările ulterioare."

Regia Autonomă ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis, ulterior, o primă reacţie în scandalul vilei de protocol din Aviatorilor, precizând că nu există nicio solicitare privind atribuirea imobilului, iar sumele plătite pentru lucrările executate până în prezent sunt în cuantum de 2.100.000 lei. Regia mai spune că planurile, simulările şi imaginile interioare vehiculate în spaţiul public, nu corespund documentaţiei avizate, fiind rezultatul unor simple speculaţii.

 

×
Subiecte în articol: RA-APPS
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close