Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre şi-a petrecut noaptea în AREST. Procurorii ar putea cere arestarea sa pentru 29 de zile

Radu Mazăre şi-a petrecut noaptea în AREST. Procurorii ar putea cere arestarea sa pentru 29 de zile

Radu Mazăre şi-a petrecut noaptea în AREST. Procurorii ar putea cere arestarea sa pentru 29 de zile
de O.P.    |    09 Apr 2014   •   05:39

Radu Mazăre şi-a petrecut noaptea în arestul Capitalei. Ar putea fi doar începutul, iar după cele 24 de ore de reţinere, procurorii DNA să ceară arestarea sa pentru 29 de zile sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Primarul Constanţei a fost ridicat cu mascaţii de la o terasă din Capitală şi plimbat cu cătuşele la mâini prin faţa camerelor de filmat.

Odată cu Mazăre, a fost reţinut un om de afaceri de la care anchetatorii spun că ar fi luat mită 175 de mii de euro în 2011 ca să îi atribuie construcţia unui cartier de locuinţe sociale.

Potrivit procurorilor DNA, în 2011, primarul Constanţei ar fi primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern. Acesta a vrut să fie sigur că va câştiga astfel licitaţia pentru construirea campusului Social "HENRI COANDĂ", un contract în valoare de 10 milioane de euro.

Banii au fost primiţi în mai multe tranşe, spun anchetatorii. Au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi ale unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate. Radu Mazăre neagă însă că a primit aceşti bani şi susţine că acuzaţiile au substrat politic.

În acest dosar au fost audiaţi şi martori implicaţi în construirea campusului social.

Acţiunea DNA a început încă de ieri dimineaţă. Anchetatorii au percheziţionat casa edilului şi biroul lui, iar anchetatorii au luat cu ei mai multe cutii cu documente.

Radu Mazăre a fost saltat de mascaţi chiar de la o terasă din parcul Herăstrău din Capitală.

În acelaşi dosar sunt implicaţi mai mulţi funcţionari publici din Constanţa. Într-un comunicat, DNA precizează că Radu Mazăre a făcut mai multe demersuri în favoarea firmei lui Avraham Morgenstern, inclusiv hotărâri de consiliu local.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close