Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: România este o țară subdezvoltată în interiorul UE. De ce ne batem joc de 23 de miliarde de euro?

Radu Tudor: România este o țară subdezvoltată în interiorul UE. De ce ne batem joc de 23 de miliarde de euro?

Radu Tudor: România este o țară subdezvoltată în interiorul UE. De ce ne batem joc de 23 de miliarde de euro?
22 Iun 2016   •   19:15

Radu Tudor, realizator Antena 3, a explicat, în contextul acuzațiilor aduse de ministrul Ghinea la adresa lui Ponta, că o discuție serioasă legată de fondurile europene este foarte binevenită în România, dar aceasta trebuie să se poarte în termeni civilizați.

Eu cred că o polemică serioasă pe tema fondurilor europene este sănătoasă și utilă cetățenilor români. România este o țară subdezvoltată în interiorul UE, este o țară handicapată din multe puncte de vedere, care are la dispoziției 23 de miliarde de euro și care nu a atras niciun euro. Nu putem să mai avem răbdarea în a vedea cine are dreptate, cine și ce a făcut. Dar trebuie să înceapă o dezbatere națională serioasă – de ce își bate România joc de 23 de miliarde de euro? Eu cred că dezbaterea este foarte utilă, sper să se poarte în termeni civilizați și să aflăm, pentru numele lui Dumnezeu, de ce țara asta a fost nenorocită timp de trei ani să nu atragă fonduri europene. Ar trebui să avem explicația clară din partea celor care conduc sau au condus România. Vreau ca țara asta să nu mai fie proasta satului.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close