Antena 3 CNN Politică Atac fără precedent la adresa lui Victor Ponta: Dacă nu erați premier, aveam autostradă

Atac fără precedent la adresa lui Victor Ponta: Dacă nu erați premier, aveam autostradă

Atac fără precedent la adresa lui Victor Ponta: Dacă nu erați premier, aveam autostradă
22 Iun 2016   •   18:55

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a lansat miercuri un atac foarte dur la adresa fostului premier Victor Ponta. Ghinea îl acuză pe Ponta că minte în legătura cu rata de absorbție a fondurilor UE, că a întarziat nepermis autostrada Pitești - Sibiu, că a favorizat marii baroni din agricultură în detrimentul micilor fermieri.

Ghinea îl acuză pe Ponta ca a început "o campanie agresiva la adresa Guvernului Ciolos" și spune că a "depasit limita bunei cuviinte". Ghinea își încheie scrisoarea deschisă publicată pe Facebook cu un avertisment: "Acest Guvern, din care fac parte, a greșit fiind prea elegant până acum. Nu am sărit la atacuri, n-am guvernat la televiziune. Am muncit tăcuți la repararea politicilor lăsate de politicieni ca dumneavoastră. A venit vremea să vorbim. Vom mai vorbi. Și nu în șoaptă".

Una dintre cele mai dure acuzatii ale lui Ghinea se refera la sistemul IT care să rezolve transparența banilor europeni. "Ați avut doi ani la dispoziție să rezolvați această necesitate. Nu ați făcut-o. Nu ați știut sau nu ați vrut? Știți ce șoptesc angajații din Ministerul pe care l-am preluat despre informatizarea din timpul dumneavoastră? Ați ghicit: <>", a scris Ghinea.

Ghinea îl mai acuză pe Ponta și de dezinformare sau manipulare atunci când fostul premier spune că "România are absorbție zero și că e singura țară din Uniunea Europeană în această situație".

Iată scrisoarea integrală a lui Cristian Ghinea:

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close