Antena 3 CNN Actualitate ”Este muniție de război! Este un adevăr, dovada a fost prezentată!” Radu Tudor, despre colaboratorul AUR care a încercat să intre cu gloanțe în Parlament

”Este muniție de război! Este un adevăr, dovada a fost prezentată!” Radu Tudor, despre colaboratorul AUR care a încercat să intre cu gloanțe în Parlament

Realizatorul Antena 3 CNN, Radu Tudor, a vorbit despre incidentul petrecut în această dimineață în Parlamentul României, când un colaborator AUR a încercat să intre în instituție cu patru gloanțe în geantă.

de Laura Dinu    |    10 Mai 2023   •   12:15

”Este un flagrant. Nu poate fi vorba nici de incident minor, nici de manipulare. Este un adevăr, dovada a fost prezentată! 

Cele patru gloanțe au fost fotografiate, persoana respectivă a recunoscut faptul că le avea asupra ei. Aici, elementele trebuie puțin detaliate.

Citește și: Ea este colaboratoarea AUR care a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă! Are doar 22 de ani

În primul rând trebuie să știm calibrul acestor gloanțe. În al doilea rând trebuie să știm de unde provin aceste gloanțe, pentru că muniția de război în România are un regim special. Ceea ce vedem noi este muniție de război, nu este nici muniție de manevră, nu este nici muniție pentru pistoale cu aer comprimat și așa mai departe.

Deci trebuie să stabilim calibrul, proveniența lor, și felul în care acest membru AUR a intrat în posesia acestor gloanțe, care înseamnă muniție de război.

Și nu în ultimul rând, intențiile pe care le-a avut în momentul în care a introdus în clădirea Parlamentului României aceste gloanțe. Aceste elemente de investigație sunt avute în vedere în momentul de față de poliție”, a explicat realizatorul Radu Tudor la Antena 3 CNN. 

Cele 4 #gloante introduse in cladirea Parlamentului Romaniei de un politician #AUR chiar de Ziua Independentei. #Politia...

Publicată de Radu Tudor (radu-tudor.ro) pe Miercuri, 10 mai 2023

În această dimineață, un colaborator permanent al grupului AUR a încercat să intre în clădirea Parlamentului cu patru gloanțe în geantă.

"În dimineață aceasta, un reprezentant al grupului AUR, a încercat introducerea în clădirea Parlamentului a 4 cartușe (gloanțe) letale.

Vă propun suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în plen.", se arată într-un mesaj transmis de liderul PSD Alfred Simonis, pe grupul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, informații confirmate în exclusivitate și la Antena 3 CNN.

Tânăra a recunoscut în fața polițiștilor de la Secția 17 că cele patru gloanțe nu sunt un breloc, așa cum a pretins inițial, ci le-a luat "ca amintire" de la un poligon de tragere, potrivit surselor Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close