Antena 3 CNN Politică Ea este colaboratoarea AUR care a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă! Are doar 22 de ani

Ea este colaboratoarea AUR care a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă! Are doar 22 de ani

S-a declanșat alarma în această dimineață în Parlament. O colaboratoare a grupului AUR a încercat să intre la Camera Deputaților cu 4 gloanțe în geantă. Femeia a fost dusă la secția de poliție.

Ea este colaboratoarea AUR care a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă! Are doar 22 de ani
Sursa foto: Facebook
de Radu Tiliță    |    10 Mai 2023   •   09:26

Femeia a fost prinsă cu cele 4 gloanțe în geantă în timp ce se făcea accesul în clădirea Parlamentului. Cartușele au fost confiscate de ofițerii SPP care au făcut controlul, iar accesul a fost blocat. 

Tânăra a fost preluată de forțele de ordine, iar în prezent dă explicații, fiind deschis un dosar penal. Din primele informații se pare că aceasta este președinta tineretului AUR, Ariadna Cîrligeanu, în vârstă de 22 de ani. 

Citește și: Un colaborator AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe în geantă! Femeia este la audieri

Surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, că nu este vorba de cartușe propriu-zise, ci doar gloanțe fără tub. Pe de altă parte, colaboratoarea AUR ar fi declarat că gloanțele făceau parte, de fapt, dintr-un breloc de la un poligon de TIR la care a participat recent.

Cu toate acestea, accesul cu muniție este interzis în sediul Parlamentului României. 

Conform procedurilor legale, persoana a fost condusă la Secția 17 de Poliție. 

”În dimineața aceasta, în urma controlului de securitate, un colaborator permanent al grupului AUR, o doamnă care intră permanent de luni de zile, în fiecare zi, în baza solicitării făcute de grupul AUR, de acces, în clădirea Parlamentului, în urma controlului de securitate, au fost identificate 4 gloanțe în poșeta, geanta, domniei sale.  

Înțeleg că doamna a fost dusă la secție, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări. Evident că există premisa ca acele gloanțe să aibă și o armă pe undeva., ne punem această problemă, dacă există sau nu, de fapt, însă până se va termina cercetarea și până vom avea o discuție în Biroul Permanent, chiar voi propune astăzi în ședința Camerei Deputaților cu privire la modul în care se face accesul în clădirea Parlamentului și modul în care intră colaboratorii. Vedeți, e un incident pe care înțeleg că grupul AUR îl duce în derizoriu”, a declarat Alfred Simonis, deputat PSD, la Antena 3 CNN. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Acest incident este din manualul de manipulare și intoxicare a opiniei publice. Cei de la guvernare aveau nevoie de un pretext ca să împiedice intrarea în Curtea Camerei Deputaților a unor oameni. Și au găsit un pretext, dar este din manualul de manipulare și intoxicare a opiniei publice.  

În mod normal, atunci când lansezi astfel de acuzații, vii, îmi prezinți un nume și prenume. Prezinți știrea mai departe. Ce s-a întâmplat, l-au arestat, nu l-au arestat, cum le-a avut, cine e... Dar evident, nu, e nevoie acum ca opinia publică să fie intoxicată cu tot felul... O să vină și cu reprezentanți AUR care au baionete, au lansatoare de rachete, o să iasă în continuare tot felul de știri de genul acesta”, a răspuns și deputatul Dan Tanasă la acuzații.  

×
Subiecte în articol: Ariadna Cârligeanu aur
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close