Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, avertiment pentru Iohannis și Cioloș: Nu vă jucați cu telespectatorii Antena 3!

Radu Tudor, avertiment pentru Iohannis și Cioloș: Nu vă jucați cu telespectatorii Antena 3!

Radu Tudor, avertiment pentru Iohannis și Cioloș: Nu vă jucați cu telespectatorii Antena 3!
16 Feb 2016   •   20:05
Jurnalistul Radu Tudor l-a avertizat public pe premierul Dacian Cioloș, marți, că dacă nu va acorda un termen rezonabil pentru ca grupul Intact să poată să se mută din sediu, va fi responsabil de consecințe.
 
”Îl văd liniștit (...). Îl avertizez public pe premierul Dacian Cioloș, că dacă nu va acorda el personal un termen rezonabil ca grupul Intact să se mute din sediu, el va fi responsabil de consecințe. ANAF și șeful ANAF sunt în subordinea sa. Nu are nicio scuză dacă mâine dimineață (...) în discuții cu instituțiile statului, nu găsește o soluție rezonabilă pentru postul nostru de televiziune (Antena 3 - n.r.) și celelalte patru”, a spus jurnalistul Radu Tudor, marți, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Analistul politic a precizat că această nu este o amenințare.
 
”Și o spun în cunoștință de cauză, nu e o amenințare”, a continuat Radu Tudor.
 
”Spun public încă o dată. Îl avertizez public pe prim-ministru și pe președintele României, nu vă jucați cu telespectatorii Antena 3! Nu aruncați țara în aer”, a adăugat realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Mihai Gâdea a anunțat în emisiunea 100 de Minute că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 
Mai sunt patru zile până la evacuarea Antena 3 și Antena 1

Premierul Dacian Cioloș a confirmat că va merge miercuri, în plenul Senatului, dar a precizat că nici el, și nici ministrul de finanțe nu au fost întrebați de ANAF privind cazul Antenelor și că, în acest context, nu are ce explicații să dea pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenții "care e în subordinea guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea guvernului pentru anumite decizii".

Fiscul şi-a trimis echipe de agenţi care au luat la verificat birou cu birou sediul administrativ al Antenei 3 din strada Gârlei. 
 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.
 

×
Parteneri
Arafat, anunţ despre aparatele care vor fi montate în casele românilor
x close