Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Batjocură politică în țara fără autostrăzi

Radu Tudor: Batjocură politică în țara fără autostrăzi

Radu Tudor: Batjocură politică în țara fără autostrăzi
Sursa foto: foto: captura Antena 3
22 Noi 2018   •   20:57

Radu Tudor a criticat dur, joi, la "Punctul de Întâlnire", decizia Guvernului de a tăia 1 miliard de lei de la Transporturi, după cum arată proiectul celei de a doua rectificări bugetare din acest an, publicat de Ministerul Finanțelor Publice.

Citește și: A doua rectificare bugetară din 2018. Ministrul Finanțelor: Singurul motiv al reducerii de fonduri la unele ministere este doar execuţia

"Sunt 13 șantiere începute, unele dintre ele de acum 10 ani, mor 2.000 de oameni pe șoselele României, nu se învârte roata în economie fără o infrastructură perfomantă și fără autostrăzi. Regiunile istorice ale României nu sunt legate între ele în Anul Centenarului.

Zac miliardele de euro la Comisie Europeană neatrase de România pentru proiecte care ar fi trebuit să fie gata de acum 10 ani de zile, pentru Centura Capitalei, pentru Sibiu - Pitești, pentru Coridorul IV Paneuropean care merge de la Constanța și ajunge până la Rotterdam și singura porțiune lipsă e în România.

Citește și: Klaus Iohannis amână decizia numirii în Guvern a Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici până după 1 Decembrie: Guvernul Dragnea-Dăncilă e un accident al democrației

Pentru o autostradă care să traverseze munții, să meargă de la Brașov până la Oradea, pentru o autostradă care să lege Ardealul de Moldova, să scoatem Moldova din sărăcie. că nu avem pe ce să transportăm marfa. Valea Prahovei, că faci 5 ore pentru 180 de km, că trenul din România merge cu cea mai mică viteză din Europa, 45 km/h.

Și pentru toate aceste argumente, toate aceste nevoie, pentru zecile de proiecte care lipsesc și mulți inconștienți care au condus și conduc domeniul acesta al transporturilor România, în anul de grație 2018, taie un miliard de lei confinanțări pentru proiecte europene din zona transporturilor. Pentru că știți că în priuectele europene bugetul național trebuie să vină cu 10-15%, iar restul de 85% sunt bani europeni. Vă dați seama că dacă noi am tăiat un miliard, înseamnă că alte 8-9 miliarde de lei, adică vreo 3 milioane de euro, sunt pierdute prin această rectificare bugetară", a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close