Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, după discursul președintelui la Ziua Marinei: "Sunt neplăcut surprins. Nu știm cât de aproape de România sunt submarinele rusești"

Radu Tudor, după discursul președintelui la Ziua Marinei: "Sunt neplăcut surprins. Nu știm cât de aproape de România sunt submarinele rusești"

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor a reacționat, la Antena 3 CNN, după ce președintele Klaus Iohannis - în discursul său de Ziua Marinei - a evocat riscurile de securitate în zona Mării Negre, fără să menționeze și un plan de dotare a forțelor navale românești.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2023   •   12:47

"Sunt neplăcut surprins de faptul că președintele nu a menționat nevoia de înzestrare pentru Forțelor Navale. Este categoria de forțe cea mai slab dotată și putem să dăm câteva exemple. Acum aproape două săptămâni, Ministerul Apărării a anunțat anularea licitației pentru corvete.

Exact în același moment, Ministerul Apărării din Bulgaria anunța intrarea în dotarea Forțelor Navale Bulgare a unei corvete care este construită de o cunoscută companie germană. În plus, noi avem un submarin care este blocat de peste 30 de ani și nu reușim să îl punem în mișcare.

Putem anticipa, chiar și așa, cu niște dotări destul de slabe ale forțelor navale, ce se întâmplă la suprafața Mării Negre. Însă nu știm absolut nimic din ce se întâmplă în zona submarină, nu știm cât de aproape sunt aceste submarine rusești de țărmul românesc, în apele noastre teritoriale.

Citește și: De Ziua Marinei Române, Iohannis confirmă că țara noastră va găzdui un centru de antrenament pentru piloții militari din Ucraina

Din punctul acesta de vedere, mă așteptam ca președintele să dea un semnal, conform căruia Consiliul Suprem de Apărare a țării se angajează să doteze Forțele Navale din România, într-un timp scurt, cu nave performante, care să permită României să prevină acele incidente extrem de grave și provocările lansate de Rusia, care a transformat bazinul Mării Negre într-un teatru de război", a spus analistul militar Radu Tudor la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: radu tudor Ziua Marinei Române submarin
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close